Qaynar yeməklərin ölümcül təhlükəsi var - Xəbərdarlıq
Həddindən artıq qaynar yemək və ya içkilərin istehlakı müəyyən sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilə bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə qida borusunu yandıracaq qədər isti yeməklərin və ya içkilərin uzun müddət qəbulu qida borusu xərçəngi riskini artırır. Bu, isti qidaların həssas toxumalara davamlı zərər vurması ilə bağlıdır.
Mütəxəssislər yemək və içkiləri bədən temperaturuna yaxın bir səviyyəyə qədər soyudub qəbul etməyi tövsiyə edirlər.
Bu, həm zərərin qarşısını almağa, həm də dadın daha yaxşı hiss olunmasına kömək edir.
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Duş başlıqlarından yayılan xəstəliklər: İnsanı yavaş-yavaş öldürür
Təmizlənməmiş duş başlıqları ciddi sağlamlıq riskləri yaradır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu gigiyenik məhsullar lazımi qaydada təmizlənməzsə, legioner xəstəliyi, göz infeksiyaları, pontiak qızdırması və həzm problemlərinə səbəb ola bilər. BİG.AZ xəbər verir ki, duş başlıqları su buxarı və hava vasitəsil
07.11.2024 1129 Gündə bir ovuc anakardiya yesəniz...
Qida dəyəri yüksək olan anakardiyanın zehni inkişafdan əzələ inkişafına qədər sağlamlığa bir çox faydaları var. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, anakardiya B vitaminləri, maqnezium, kalium və sağlam yağlarla zəngindir. Anakardiya sümük sağlamlığı üçün vacib olan bir çox mineral ehtiva edir. Xüsusil
06.11.2024 1130 "Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi
25.11.2024 1308 Bu insanların bir çox xəstəlikdən ölmə ehtimalı yüksəkdir
Hansı insanlarda təhlükəli xəstəliklərə tutulma riskinin daha yüksək olduğu ortaya çıxıb. xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, İsveçdə aparılan son araşdırmaya görə, həddindən artıq narahatlıq və xəstələnmək qorxusu ilə xarakterizə olunan həyəcan pozuqluğu olan ipoxondriya fiziki və psixoloji təsirlər
02.12.2024 841 İbn Sinanın saç tökülməsini dayandıran resepti
Sağlamlıq sahəsində qabaqcıl fəaliyyəti ilə tanınan İbn Sinanın saç sağlamlığı üçün inkişaf etdirdiyi təbii müalicə üsulları da var. İbn Sina "Əl-qanun fit-Tıbb" (Tibb qanunu) əsərində saç sağlamlığı üçün bir çox bitki mənşəli həllər təklif edib. O, kəpəyə qarşı çəmən otu yağını tövsiyə edir
17.11.2024 1019 Azərbaycanda qeydiyyatda olan İİV xəstələrinin sayı açıqlanıb
1987-ci ildən 2024-cü ilin II rübünün sonunadək Azərbaycanda 10 min 108 İİV (İnsanın immunçatışmazlığı virusu) xəstəsi rəsmi qeydiyyata alınıb. "Report" xəbər verir ki, bunu Səhiyyə Nazirliyi Respublika QİÇS-lə Mübarizə Mərkəzinin direktoru Famil Məmmədov deyib. Onun sözlərinə görə, onlarda
01.12.2024 412 Nar qabığındakı möcüzə - Qaynadıb içən şəfa tapır...
Nar qabığı əsrlər boyu xalq təbabətində müxtəlif xəstəliklərin müalicəsi və sağlamlığı dəstəkləmək üçün istifadə edilmişdir. Nar qabığında güclü antioksidantlar, antibakterial və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlər mövcuddur. xəbər verir ki, onun qaynadılıb içilməsi bir çox sağlamlıq faydası ilə əlaqələndirilir:
17.11.2024 781 Folqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici...
Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliyi eksperti Zakari Kartrayt xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə
01.12.2024 661 Lazer epilyasiyası xərçəng yaradır?
Lazer epilyasiyası ilə bağlı araşdırmalar göstərir ki, düzgün şəkildə və sertifikatlı mütəxəssislər tərəfindən həyata keçirildikdə, lazer epilyasiyasının xərçəngə səbəb olması barədə heç bir sübut yoxdur. xəbər verir ki, lazer epilyasiyası dərinin səthində yerləşən tükləri yox etmək üçün işıq enerjisində
07.12.2024 706