Gecələr ayaq altı yanırsa - Səbəbi
Gecələr ayaq barmaqlarında yanva yüksək xolesterol əlamətləri ola bilər.
"Medicina" xəbər verir ki, həkim-kardioloq Oleq Vorfolomeyin sözlərinə görə, xüsusilə gecə saatlarında ayaq barmaqlarında və ayaqlarda yanma hissli ağrılar yüksək xolesterinin xəbərdaredici siqnalı ola bilər.
"Bu ağrı aterosklerozu, qan damarlarınızda əmələ gələn və qanın sərbəst axmasına mane olan tıxanma yığılmasını göstərə bilər.
Gündəlik ağrıdan fərqli olaraq, ayaqlarınızda olan yüksək xolesterin siz dincəldiyiniz zaman özünü göstərəcək.
Bu əzalarınızın kifayət qədər oksigen almadığına işarədir.
Periferik arteriya xəstəliyi müalicə olunmazsa, həyat üçün təhlükəli ola bilər. Ağır hallarda qanqrenaya və hətta amputasiyaya səbəb ola bilər.
Ona görə gecələr ayaqları yananlar damarları yoxlatsın".
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Əsəbləri sakitləşdirir, yaddaşı gücləndirir
Zəfəran tarix boyu həm qiymətli ədviyyat, həm də dərman bitkisi kimi tanınıb. Zəfəranın tərkibindəki güclü antioksidant komponentləri ilə sağlamlığa bir çox faydaları var. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, zəfəran düyü, toyuq və şorba kimi yeməklərə və ya çaya əlavə edilərək istifadə olunur. Zəfəra
10.12.2024 875 Çayxorlara pis xəbər: Belə içirsinizsə, sağlamlığınız riskdədir
Çaya həddən artıq bağlı olanlar üçün çay sadəcə sevimli bir içki deyil, gündəlik həyatın vazkeçilməz parçasıdır. Onlar üçün çaysız səhərə başlamaq mümkün deyil, günorta çayı işinin bir hissəsi kimi görünür, axşam çayı isə rahatlamağın ən gözəl yoludur. Bu vəziyyət sevgi ilə alışqanlıq arasındakı inc
11.12.2024 747 Bu "vitamin bombası"nın azı şəfa, çoxu zəhərdir - XƏBƏRDARLIQ
Qışda bir çox insan ətirli çaytikanı çayı ilə müalicə etməyi xoşlayır. Bu, immunitet sistemini effektiv şəkildə gücləndirən unikal giləmeyvədir. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, çaytikanı qiymətli maddələrin, xüsusən də C vitamininin əsl anbarıdır ki, dondurulduqdan sonra da orada qalır. Onu
12.12.2024 756 Nar qabığındakı möcüzə - Qaynadıb içən şəfa tapır...
Nar qabığı əsrlər boyu xalq təbabətində müxtəlif xəstəliklərin müalicəsi və sağlamlığı dəstəkləmək üçün istifadə edilmişdir. Nar qabığında güclü antioksidantlar, antibakterial və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlər mövcuddur. xəbər verir ki, onun qaynadılıb içilməsi bir çox sağlamlıq faydası ilə əlaqələndirilir:
17.11.2024 808 Az miqdarda alkoqolun ölümcül ola biləcəyi xəstəliklər - Xəbərdarlıq
Bəzi xəstəliklər və tibbi vəziyyətlərdə hətta az miqdarda alkoqol qəbul etmək ciddi nəticələrə, hətta ölümə səbəb ola bilər. Belə hallarda alkoqolun tamamilə uzaq tutulması vacibdir. xəbər verir ki, bu vəziyyətlərə aşağıdakılar daxildir:. Qaraciyər xəstəlikləri. Siroz və hepatit: Qaraciyər artıq alkoqol
07.12.2024 600 Həkimlərə qida əlavələrini reseptlərə yazmasına niyə icazə verilmir?
Qida əlavələrinin reseptə yazılmasına görə cərimələr artırılır. BİG.AZ "Xəzər Xəbər"ə istinadla xəbər verir ki, cərimələrin artırılması İnzibati Xətalar Məcəlləsinə təklif edilən dəyişiklikdə öz əksini tapıb. Bioloji aktiv maddələrin reseptə yazılmasına görə cərimələr ikiqat artırılıb. Bunda
15.12.2024 667 Yoqa hansı xəstəliklərdə əks-göstərişdir?
Yoqa dayaq-hərəkət sistemi xəstəlikləri olan insanlara, məsələn, artrit və osteoxondroz zamanı əks göstərişdir. bu barədə -ya istinadən xəbər verir. Rusiyalı cərrah, travmatoloq-ortoped Aleksey Afanasyev bildirib ki, əgər yoqa ilə məşğul olmağa qərar vermisinizsə, travmatoloq-ortopedlə məsləhətləşmə
30.11.2024 541 Çayı belə içməyin: ağır xəstəliyə tutula bilərsiniz
Ölkə olaraq süfrəmizdən əskik olmayan çay bəzi şikayətçi olduğumuz xəsətəliklərin qaynağı ola bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, çayı müəyyən temperaturdan yuxarı içənlər xərçəng riski ilə üzləşirlər. "Atatürk" Universitetinin professoru Atilla Eroğlu müxtəlif universitetlərdən 4 akademikl
03.12.2024 1316 Dondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
24.11.2024 668