Bu üsullar Mürəbbə və balı şəkərləşmədən qoruyur
Bal və mürəbbə məhsullarını uzun müddət şəkərlənmədən qorumaq üçün etməli olduğunuz bəzi üsullar var.
Səhər süfrələrinin olmazsa olmazlarından olan bal və mürəbbələrin tək başına şəkərlənməsinin qarşısını almaq mümkündür. Əgər siz də evdə bu problemlə qarşılaşırsınızsa, bu üsulları mütləq sınamalısınız.
Soyuducuda saxlamayın
Bal və mürəbbə kimi məhsulları soyuducuya qoymaq əvəzinə sərin və qaranlıq yerdə saxlamaq şəkərlənmənin qarşısını alacaq.
Çünki soyuducuda olan bal və mürəbbələrin soyuqdan donaraq şəkərlənməsi qaçılmazdır.
Şüşə qablarda saxlayın
Mürəbbə və bal kimi məhsulları plastik qablara qoymaqdan çəkinin. Şüşə qablarda saxlayacağınız bal və mürəbbələrin ağzını möhkəm bağlayın və işıqsız, sərin yerdə saxlayın.
Təmiz qaşıqlardan istifadə edin
Yaş və ya işlənmiş qaşıqla boşqaba bal və mürəbbə qoymamalısınız. Bunun səbəbi isə qaşığın üzərindəki mikroorqanizmlərin mürəbbə və ya bal ilə təmasda olduqda onun şirinləşməsinə səbəb olmasıdır.
Aynur HÖKMÜRƏVAN
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Süni gellərin ölkəyə gətirilməsinə icazə var? - Ağır fəsadları açıqlandı
Qadınların bir çoxu xarici görünüşlərində müxtəlif dəyişikliklər etmək üçün kosmetoloji prosedurlara ehtiyac duyurlar. Təəssüf ki, bəzən bu dəyişiklik fəsadlarla nəticələnir. Müşahidələr göstərir ki, bəzi kosmetoloqlar "gözəllik qurban tələb edir" ifadəsini yanlış anlayıblar. Onların istifad
22.12.2024 148 Səhər yeməyindən imtina bu XƏSTƏLİYƏ yol açır
Yeni bir araşdırma göstərir ki, səhər yeməyini müntəzəm olaraq "pas" keçmək beyin sağlamlığını pisləşdirə və demans riskini artıra bilər. "Neyrorestoratologiya" jurnalında dərc edilən tədqiqatın nəticələrinə istinadən xəbər verir ki, səhər yeməyini atlayanların, səhər yeməyi yeyənlər
09.12.2024 874 Şəkər xəstələrinə ŞAD XƏBƏR! bu qida diabet riskini AZALDIR
Bitter şokoladın daha bir faydası üzə çıxıb. İngiltərənin "The British Medical Journal" (BMJ) tibb jurnalında yayımlanan bir araşdırmaya istinadən xəbər verir ki, həftədə 5 və ya daha çox porsiya bitter şokolad istehlakı 2-ci tip şəkərli diabet riskini 21 faiz azaltmağa kömək edə bilər. Araşdırm
05.12.2024 1210 Lazer epilyasiyası xərçəng yaradır?
Lazer epilyasiyası ilə bağlı araşdırmalar göstərir ki, düzgün şəkildə və sertifikatlı mütəxəssislər tərəfindən həyata keçirildikdə, lazer epilyasiyasının xərçəngə səbəb olması barədə heç bir sübut yoxdur. xəbər verir ki, lazer epilyasiyası dərinin səthində yerləşən tükləri yox etmək üçün işıq enerjisində
07.12.2024 1000 Limon sizi arıqladacaq
Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immuniteti gücləndirərək, viruslara qarşı mübarizə aparır. Axşam.az xarici KİV-ə istinadə
24.11.2024 1277 Qaşıq-qaşıq zəhər yeyirmişik - İnsanı DƏLİ, orqanizmi MƏHV EDİR - ŞOK XƏBƏRDARLIQ
Türkiyənin məşhur həkim və sağlam qidalanma mütəxəssisi, professor Canan Karatay insan sağlamlığı üçün riskli hesab olunan bir qida ilə bağlı vacib xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, Karatay "dəli bal" adlanan xüsusi növ balın tərkibindəki toksinlərin ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ol
01.12.2024 23375 "Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi
25.11.2024 1468 Folqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici...
Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliyi eksperti Zakari Kartrayt xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə
01.12.2024 925 Çiy də faydalıdır, bişmişi də...
Turşəng həzmi, qaraciyəri və öd kisəsinin funksiyalarını yaxşılaşdıran, yaraları sağaldan, qanazlığı, ürək-damar xəstəliklərinə faydalı bitkidir. BİG.AZ qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, tərkibindəki A, C və E vitaminləri sayəsində həm dəriyə xeyirlidir, həm də xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsi
17.11.2024 696