Gil qablarda yemək bişirmək faydalıdırmı?

Gil qablarda yemək bişirmək faydalıdırmı?Yeməkdə olan qida maddələri saxsı qablarda bişirilərkən heç bir dəyişikliyə məruz qalmır, amma bunun əvəzinə alüminium və ya polad qablardan istifadə edərkən yeməkdə olan bəzi qida maddələri dəyişir.

Foodinfo.az-ın məlumatına görə, gil qablar təbiətdə qələvi olduğundan, qidanın turşuluğu ilə qarşılıqlı əlaqədə olur, beləliklə, pH balansını neytrallaşdırır və onu daha sağlam edir.

Yemək bişirərkən istifadə etdiyimiz yağ saxsı qablara hopmur, yeməklər az yağda bişirilir və az yağda bişirilən yeməklər də sağlamlığımız üçün faydalıdır.Gil qazanda bişirilən yeməyin dadı, ətri çox gözəl olur.

Bu qablarda hazırlanan çay və yeməklərin gözəl dadı olduğu üçün hamı tərəfindən bəyənilir.

Bu qabda bişən yeməkdən yeyəndə həzmsizlik və qaz problemi olmur, qidalanma ilə yanaşı, onlar həm də yeməyin dadını artırır, qəbizlik problemi aradan qalxır və qidada mövcud olan qidalar məhv edilmir, bu da orqanizmimizi sağlam saxlayır.

Gil qablar tez qızır, ona görə də yemək bişirərkən istifadə etdiyimiz qaz və ya odun sobası daha az yanacaq sərf edir.

Gil qablar münasib qiymətədir və cibinizə də uyğundur.Bu qabları istifadə edərkən bu iki şeyi nəzərə aldığınızdan əmin olun. Torpaq qablardan istifadə edərkən, hər istifadə etdiyiniz zaman onları yaxşıca təmizləyin.

Bişirməzdən əvvəl saxsı qabları 6 və ya 10 saat suya batırın, bu, bişirilən yeməklərin dadını artıra bilər.

Eyni saxsı qabı təkrar-təkrar istifadə etməyin. Bunun da səbəbi odur ki, onları təmizləmək asan deyil və içərisində bir az yemək qalır, buna görə də torpaq qazan çirklənir. Orada bakteriyaların böyümə şansı artır, buna görə də vaxtaşırı gil qabınızı dəyişdirməyə davam edin.


BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1196   Tarix: 04 aprel 2023  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gün ərzində nə qədər enerji içkisi içmək olar? - Həkim açıqladı

"Gün ərzində cəmi 250 ml enerji içkisi içmək olar". BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı rusiyalı mütəxəssis, qastroenteroloq Sofiya Kardaşova açıqlamalar verib. "Gündə 250 ml-dən çox olmayaraq enerji içkisinin qəbulu məqbuldur. Bundan əlavə, heç bir halda enerji içkilər

22.12.2024 131
.

Bu "vitamin bombası"nın azı şəfa, çoxu zəhərdir - XƏBƏRDARLIQ

Qışda bir çox insan ətirli çaytikanı çayı ilə müalicə etməyi xoşlayır. Bu, immunitet sistemini effektiv şəkildə gücləndirən unikal giləmeyvədir. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, çaytikanı qiymətli maddələrin, xüsusən də C vitamininin əsl anbarıdır ki, dondurulduqdan sonra da orada qalır. Onu

12.12.2024 791
.

Əsəbləri sakitləşdirir, yaddaşı gücləndirir

Zəfəran tarix boyu həm qiymətli ədviyyat, həm də dərman bitkisi kimi tanınıb. Zəfəranın tərkibindəki güclü antioksidant komponentləri ilə sağlamlığa bir çox faydaları var. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, zəfəran düyü, toyuq və şorba kimi yeməklərə və ya çaya əlavə edilərək istifadə olunur. Zəfəra

10.12.2024 908
.

Yatmazdan əvvəl meyvələrdən imtina etmək niyə vacibdir? - Həkimin xəbərdarlığı

Meyvə yemək xeyirlidir. Lakin çoxları bilmir ki, axşam və ya yatmazdan əvvəl onların çox miqdarda qəbulu orqanizmə zərər verə bilər. -ın məlumatına görə, bu barədə rusiyalı həkim Vera Seryojina bildirib. "Birincisi, meyvələr təbii şəkər olan fruktozanı ehtiva edir ki, orqanizm onu qlükozaya çevirir

22.12.2024 186
.

Çiy də faydalıdır, bişmişi də...

Turşəng həzmi, qaraciyəri və öd kisəsinin funksiyalarını yaxşılaşdıran, yaraları sağaldan, qanazlığı, ürək-damar xəstəliklərinə faydalı bitkidir. BİG.AZ qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, tərkibindəki A, C və E vitaminləri sayəsində həm dəriyə xeyirlidir, həm də xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsi

17.11.2024 696
.

Qaynar yeməklərin ölümcül təhlükəsi var - Xəbərdarlıq

Həddindən artıq qaynar yemək və ya içkilərin istehlakı müəyyən sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilə bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə qida borusunu yandıracaq qədər isti yeməklərin və ya içkilərin uzun müddət qəbulu qida borusu xərçəngi riskini artırır. Bu, isti qidaların həssa

06.12.2024 685
.

Həkim çayın faydalı xüsusiyyətlərindən danışdı

Qrip və soyuqdəymə epidemiyaları dövründə isti çay kəskin respirator virus infeksiyalarının (KRVİ) müalicəsi və qarşısının alınmasının ən geniş yayılmış üsullarından birinə çevrilir. bu barədə "İzvestiya"ya istinadən xəbər verir. Rusiyalı pediatr Viktoriya Şurupova bildirib ki, bitki çaylar

15.12.2024 359
.

Fasiləli aclıq saç uzanmasına necə təsir edir?

Son tədqiqatlar fasiləli aclığın metabolik faydaları ilə saç uzanmasının təsiri arasında kəsişmələri aşkar edib. Bəzi iddialara görə bu üsulun saç uzanması sürətinə müsbət təsir göstərə biləcəyi deyilsə də, reallıq tamamilə fərqli olub və bu sağlamlaşdırma metodunun başqa tərəfini göstərib. -ın "New

15.12.2024 388
.

Canan Karatay: Qaşıq dolusu zəhər yeyirik

Professor Dr. Canan Karatay keyfiyyətsiz karbohidratlarla yüklənmiş qidaların insan sağlamlığına zəhərli təsir göstərdiyi barədə xəbərdarlıq edib. Bu cür qidaların qan şəkərini artırdığını deyən Karatay, müntəzəm olaraq sağlam yağlardan istifadə etməyi tövsiyə edib. BİG.AZ e- -a istinadən xəbər veri

15.12.2024 781
.

TOP MP3