Gil qablarda yemək bişirmək faydalıdırmı?

Gil qablarda yemək bişirmək faydalıdırmı?Yeməkdə olan qida maddələri saxsı qablarda bişirilərkən heç bir dəyişikliyə məruz qalmır, amma bunun əvəzinə alüminium və ya polad qablardan istifadə edərkən yeməkdə olan bəzi qida maddələri dəyişir.

Foodinfo.az-ın məlumatına görə, gil qablar təbiətdə qələvi olduğundan, qidanın turşuluğu ilə qarşılıqlı əlaqədə olur, beləliklə, pH balansını neytrallaşdırır və onu daha sağlam edir.

Yemək bişirərkən istifadə etdiyimiz yağ saxsı qablara hopmur, yeməklər az yağda bişirilir və az yağda bişirilən yeməklər də sağlamlığımız üçün faydalıdır.Gil qazanda bişirilən yeməyin dadı, ətri çox gözəl olur.

Bu qablarda hazırlanan çay və yeməklərin gözəl dadı olduğu üçün hamı tərəfindən bəyənilir.

Bu qabda bişən yeməkdən yeyəndə həzmsizlik və qaz problemi olmur, qidalanma ilə yanaşı, onlar həm də yeməyin dadını artırır, qəbizlik problemi aradan qalxır və qidada mövcud olan qidalar məhv edilmir, bu da orqanizmimizi sağlam saxlayır.

Gil qablar tez qızır, ona görə də yemək bişirərkən istifadə etdiyimiz qaz və ya odun sobası daha az yanacaq sərf edir.

Gil qablar münasib qiymətədir və cibinizə də uyğundur.Bu qabları istifadə edərkən bu iki şeyi nəzərə aldığınızdan əmin olun. Torpaq qablardan istifadə edərkən, hər istifadə etdiyiniz zaman onları yaxşıca təmizləyin.

Bişirməzdən əvvəl saxsı qabları 6 və ya 10 saat suya batırın, bu, bişirilən yeməklərin dadını artıra bilər.

Eyni saxsı qabı təkrar-təkrar istifadə etməyin. Bunun da səbəbi odur ki, onları təmizləmək asan deyil və içərisində bir az yemək qalır, buna görə də torpaq qazan çirklənir. Orada bakteriyaların böyümə şansı artır, buna görə də vaxtaşırı gil qabınızı dəyişdirməyə davam edin.


BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1657   Tarix: 04 aprel 2023  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Allergiyanın yaranma səbəbi nədir? Mütəxəssislər əsas amilləri açıqlayır

Hər il milyonlarla insan allergiya simptomları ilə üzləşir və həkimlər bu vəziyyətin getdikcə daha geniş yayılmasını bir neçə əsas faktorla izah edir. xəbər verir ki, allergiya, əslində, orqanizmin zərərsiz maddələri təhlükə kimi qəbul edərək həddindən artıq reaksiya verməsi nəticəsində yaranır. Allergoloqla

24.11.2025 675
.

Hər kəsin faydalı bildiyi banan bu şəxslər üçün təhlükəlidir

Banan dünyada ən çox istehlak edilən meyvələrdən biridir. Ucuzdur, dadlıdır, qabığı ilə birlikdə rahat daşınır, tez enerji verir və kalium, B6 vitamini, lif, C vitamini kimi faydalı maddələrlə zəngindir. xəbər verir ki, bir çox idmançı, uşaqlar və sağlam qidalanan insanlar gündəlik rationuna bananı mütlə

03.12.2025 443
.

"Covid-19"dan sonra ən yoluxucu virus - Məktəbləri bağladılar

Şimal yarımkürəsində sürətlə yayılan H3N2 virusu artıq Yaponiya və Avstraliyada genişmiqyaslı epidemiyalara səbəb olub. Böyük Britaniyada qrip mövsümü gözlənildiyindən daha tez başlayıb. Yay ayları ərzində bir neçə mutasiyaya uğraması nəticəsində virusun yeni variantı mövcud peyvəndlərə qarşı daha davamlıdı

22.11.2025 442
.

Həkimlər panikada: "COVID"ə bənzər yeni virus

Avropa İttifaqı ölkələrində yeni, ölümcül qrip virusuna yoluxma halları qeydə alınıb. Avropa səhiyyə rəsmiləri artıq bir neçə Avropa İttifaqı ölkəsində aşkar edilmiş H3N2 qrip virusunun yeni variantı olan subklad k qrip virusunun sürətlə yayıldığını bildirirlər. Mütəxəssislərin fikrincə, qrip mövsüm

30.11.2025 380
.

Gündə 15 ədəd püstə yeyin!

Püstə yüksək kalorili və yağlı məhsuldur, lakin ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdırmaq, metobolizmi və maddələr mübadiləsini sürətləndirmək üçün qida rasionuna daxil edilməlidir. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, püstənin tərkibindəki əsas elementlərdən biri B7 və ya biotindir ki, bu da zülallar

19.11.2025 665
.

Bir çox xəstəliyi müalicə edən MASAJ

Masaj xidməti bir çox xəstəlikləri sağaldır, masaj zamanı Təbii yağlardan istifadə olunur, sizin bədənizdə olan oynaq ağrıları, bel ağrıları, baş ağrılarını vaxtında götürür. Dünyada edilən masajların 90 %-i tibbi masajdır. Avropada və Şərqdə həkimlər masajı resept olaraq yazırlar. Masaj inteqtaiv bi

03.12.2025 909
.

Bağırsaq sağlamlığı üçün ən zərərli pendir növü hansıdır?

Pendir çox məşhur qidadır və demək olar ki, hər kəsin rasionuna daxildir. Bəzi diyetoloqlar hesab edirlər ki, insanlar çox pendir yeyirlər, xüsusilə onun yağ və natrium miqdarı yüksək olan növlərini. Qaynarinfo-nun məlumatına görə, qastroenteroloq Ekta Qupta bildirir ki, bəzi pendirlər yüksək duz v

21.11.2025 575
.

Qış depressiyasından qoruyan 4 tövsiyə: Kimlər daha həssasdır?

Qışa daxil olarkən günlərin qısalması və günəş işığının azalması ilə birlikdə artan yorğunluq, istəksizlik və yuxuluq qış depressiyasının əlaməti ola bilər. Bəs kimlər daha həssasdır və bu depressiyadan necə qorunmaq olar?. Qaynarinfo xəbər verir ki, türk psixiatr Umut Mert Aksoy dərman istifadəsi olmada

27.11.2025 411
.

Çörəkdən tam imtina etməyin zərərləri

Artıq çəkidən xilas olmaq istəyən hər kəs çörək və şirniyyatdan imtina etməyə çalışır. Buna səbəb çörəyin orqanizm üçün ziyanlı qida olması barədə yayılan məlumatlardır. Əslində, ondan imtina edilməsinin zərərləri daha çoxdur. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, əla növ buğda və tam buğda ununda

04.12.2025 325
.

TOP MP3