Bu qidada ölümcül bakteriya aşkar edildi - Masanızda varsa, dərhal atın
Türklərin səhər süfrələrinin vazkeçilməz hissəsi olan küncüt halvası ilə bağlı böyük qalmaqal yaşanıb. Həmin halvanın tərkibində sağlamlığa zərərli maddə aşkar edilib.
Xüsusilə səhər yeməyində 7-70 yaş arası bir çox insanın həvəslə istehlak etdiyi küncüt halvasında insan sağlamlığına zərərli bakteriyalar aşkarlanıb.
Sağlamlığa təhlükə yaradan halvada aşkar edilən Salmonella bakteriyasının istehlakdan sonra 6-72 saat ərzində yüksək hərarət, ishal, ürəkbulanma, qusma, titrəmə, baş ağrısı və qanama kimi əlamətlərə səbəb ola biləcəyi üzə çıxıb.
Almaniyada yerləşən bazar rəflərindəki küncüt halvasında Salmonella bakteriyası aşkar edildikdən sonra şirkətlər məhsullarını geri çağırıb.
Geri çağırılan məhsullar vanil susam pastası ilə hazırlanmış küncüt halvasıdır. 350 və 700 qramlıq paketlərdə təklif edilir. Müayinələrdə bu tarixlə bəzi məhsullarda Salmonella bakteriyası aşkar edilib. (Publika.az)
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Yoqa hansı xəstəliklərdə əks-göstərişdir?
Yoqa dayaq-hərəkət sistemi xəstəlikləri olan insanlara, məsələn, artrit və osteoxondroz zamanı əks göstərişdir. bu barədə -ya istinadən xəbər verir. Rusiyalı cərrah, travmatoloq-ortoped Aleksey Afanasyev bildirib ki, əgər yoqa ilə məşğul olmağa qərar vermisinizsə, travmatoloq-ortopedlə məsləhətləşmə
30.11.2024 358 Qəfil ölüm: Hansı qan qrupundan yan keçir?
Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. Bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşmanı həmişəlik dəyişib. Hazırda elm adamları 35 müxtəlif qan qruplarını onların birləşmələrini
24.11.2024 1061 Səhər yeməyindən imtina bu XƏSTƏLİYƏ yol açır
Yeni bir araşdırma göstərir ki, səhər yeməyini müntəzəm olaraq "pas" keçmək beyin sağlamlığını pisləşdirə və demans riskini artıra bilər. "Neyrorestoratologiya" jurnalında dərc edilən tədqiqatın nəticələrinə istinadən xəbər verir ki, səhər yeməyini atlayanların, səhər yeməyi yeyənlər
09.12.2024 481 Rusiyalı həkimdən açıqlama: İnsan həftə ərzində nə qədər ət yeməlidir?
Ət zülal və digər qida maddələrinin mühüm mənbəyidir, lakin həddindən artıq yeyildikdə bir sıra sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. -ın -ya istinadən xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı həkim-qastroenteroloq Yevgeni Belousov nəşrə müsahibəsində danışıb. Onun sözlərinə görə, bunun qarşısını almaq üçü
10.11.2024 737 Paket çayın içindəki inanılmaz TƏHLÜKƏLƏR: həşərat dərmanı və...
Yəqinki bir çoxumuz çay içməyi sevməklə yanaşı, hətta adət halına gətirmişik. İş çay dəmləməyə gəldikdə isə tənbəllik edirik. Bəzilərimizin əli həmən dəqiqə paket çaylara uzanır. Bəs paket çay içməyin sağlamlığa zərəri varmı? . BİG.AZ -a istinadən bildirir ki, az əmək sərf edərək hazırlanan bu çayla
24.11.2024 580 Bir çox xəstəliyi müalicə edən MASAJ
Masaj xidməti bir çox xəstəlikləri sağaldır, masaj zamanı Təbii yağlardan istifadə olunur, sizin bədənizdə olan oynaq ağrıları, bel ağrıları, baş ağrılarını vaxtında götürür. Dünyada edilən masajların 90 %-i tibbi masajdır. Avropada və Şərqdə həkimlər masajı resept olaraq yazırlar. Masaj inteqtaiv bi
08.11.2024 2179 Dondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
24.11.2024 561 Çayı belə içməyin: ağır xəstəliyə tutula bilərsiniz
Ölkə olaraq süfrəmizdən əskik olmayan çay bəzi şikayətçi olduğumuz xəsətəliklərin qaynağı ola bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, çayı müəyyən temperaturdan yuxarı içənlər xərçəng riski ilə üzləşirlər. "Atatürk" Universitetinin professoru Atilla Eroğlu müxtəlif universitetlərdən 4 akademikl
03.12.2024 1047 Nar qabığındakı möcüzə - Qaynadıb içən şəfa tapır...
Nar qabığı əsrlər boyu xalq təbabətində müxtəlif xəstəliklərin müalicəsi və sağlamlığı dəstəkləmək üçün istifadə edilmişdir. Nar qabığında güclü antioksidantlar, antibakterial və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlər mövcuddur. xəbər verir ki, onun qaynadılıb içilməsi bir çox sağlamlıq faydası ilə əlaqələndirilir:
17.11.2024 770