Göbələyin hansı fayda və zərərləri var?
"Göbələk mədə xorası, bağırsaq xəstəlikləri, böyrək və qaraciyər çatışmazlığı olan insanlar üçün əks göstərişdir".
Bu barədə rusiyalı həkim Nadejda Podkorytova məlumat verib.
"Mədə-bağırsaq xəstəlikləri zamanı göbələk yemək olmaz. Əlavə olaraq allergiya xəstələri də bu məhsuldan çəkinməlidirlər", - deyə həkim bildirib.
O qeyd edib ki, kolit, qastrit, duodenit, pankreatit, xora, böyrək və ya qaraciyər çatışmazlığı olan insanlar göbələkli yeməklərdən çəkinməlidirlər:
"Göbələkdəki vitamin və zülal tərkibinə görə sağlam insanlar üçün faydalıdır. Diabetli insanlar üçün bu məhsul şəkər səviyyələrini idarə etməyə kömək edəcək. Göbələkdən çox istifadə etməməlisiniz. Tövsiyə olunan gündəlik porsiya 100-200 qramdır".(oxu.az)
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Bağırsaq xərçəngi riskini azaldan qida məhsulu
Oksford Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, süd içmək bağırsaq sağlamlığını qoruyur və kolorektal xərçəng riskini 14% azaldır. "Report" xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Nature" jurnalında dərc olunub. Araşdırmaya Avropada yaşayan yarım milyondan çox orta yaşlı v
12.01.2025 1049 Çində həkimlər yeni metapnevmovirus alovlanmasından narahatdırlar
Çində xəstəxanaların dolmasına səbəb olan yeni insan metapnevmovirusunun (hMPV) alovlanması baş verib. "Report" xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail" yazıb. Nəşr bildirib ki, xəstəlik artıq yerli səhiyyə sisteminə əhəmiyyətli yük yaradıb. Patogen, ağciyərləri zədələyərək COVID-1
05.01.2025 914 Diabetin müalicəsi istiqamətində mühüm addım
İsveç alimləri 1-ci tip diabetin müalicəsi istiqamətində mühüm addım atıblar. xəbər verir ki, dünyada ilk dəfə olaraq bu xəstəliyə yoluxmuş şəxsə immunosupressiv preparatların istifadəsini tələb etməyən genetik modifikasiya olunmuş hüceyrələr köçürülüb. Bu kəşf yeni, təhlükəsiz və effektiv müalicə metodunu
12.01.2025 669 İmmunitetinizi yüksəldin
Soyuq fəsillərdə immunitetin möhkəmləndirilməsi çox vacibdir. Axşam.az xəbər verir ki, bu insan orqanizminin infeksiya və viruslara qarşı davamlılığını artırır, insan daha az xəstələnir. Bəzi məhsullar var ki, bu məhsulların daimi qəbulu immun sisteminə çox müsbət təsir edir. Bu məhsulların arasınd
08.02.2025 385 Bu kərə yağları marketlərdən yığışdırılır - Zərərli bakteriya aşkarlanıb
Məşhur "Croc du Merle" marka kərə yağı məhsullarında listeriya bakteriyasının aşkarlanması səbəbindən geri çağırılma qərarı verilib. xəbər verir ki, Fransada satışa çıxarılan kərə yağlarını alan şəxslərə məhsulu qətiyyən istehlak etməmələri barədə xəbərdarlıq edilib. Fransanın Rappel Cons
18.01.2025 987 Salyan heyvasının sağlamlığa hansı müsbət faydaları var?
Salyanda 3 növ heyva yetişir. İkisi payız, biri isə "Salyan heyvası" adlanan qış heyvasıdır. Aprel-may aylarında çiçəkləyən, sentyabr və oktyabrda yığılan heyvalardan fərqli olaraq bu növ heyva noyabr və dekabrda yetişir. Rayon sakini Allahverdi Piriyevin sözlərinə görə, qış heyvası Salyanı
26.01.2025 605 Nəfəs darlığı bu xəstəliklərdən xəbər verir
Nəfəs darlığı hissi təhlükəli xəstəliklərdə, o cümlədən xroniki obstruktiv ağciyər xəstəliyində müşahidə edilə bilər. BİG.AZ xəbər verir ki, bu barədə pulmonoloq Sergey Babak məlumat verib. Onun sözlərinə görə, xüsusilə, simptom ürək çatışmazlığı fonunda baş verir. "Qan bütün bədəndə zəif dövr edir
28.01.2025 1131 Günün bu saatında qəhvə içmək ömrü uzadır - Alimlər açıqladı
Qəhvə sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər, lakin səhərlər içmək ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azalda bilər. xəbər verir ki, bunu "European Heart Journal"da dərc olunan məlumatlar sübut edir. Aparıcı alimlərdən biri olan Lu Qinin sözlərinə görə, alimlər ilk dəfə qəhvə içməyin sağlamlığ
08.01.2025 1105 Yulaf at yemidir, zərərləri... - Canan Karataydan xəbərdarlıq
Türkiyəli daxili xəstəliklər üzrə mütxəssis Canan Karatay bu dəfə də yulaflar haqqında insanlara xəbərdarlıq edib. Ölkə.Az Türkiyə mətbuatına istinadla xəbər verir ki, o, təkrar emal olunmuş bütün məhsulların zərərli olduğunu deyib. Professor bildirib ki, emal edilməmiş yulaf tapmaq çox çətindir. O
10.02.2025 5341