Həkimlərdən XƏBƏRDARLIQ: Bəzi ağartı məhsulları günəş yanıqlarını daha da ağırlaşdırır
Yay mövsümü gəldi və insanlar günəşin altında daha çox vaxt keçirməyə başlayırlar.
Ancaq günəş şüalarının təsiri ilə dəri yanıqları halları da az yaşanmır. Bəziləri təbii yolla müalicə üsulu kimi ağartı məhsulları istifadə edirlər. Ancaq bu, nə dərəcədə doğru addımdır?
Həkimlər xəbərdarlıq edirlər ki, xama və kefir kimi yağlı məhsullar günəş yanıqlarını daha da pisləşdirə bilər. Onların sözlərinə görə, yağlı qidalar yanan dəri üçün zərərlidir, çünki onlar nazik təbəqə yaradır və yanmış nahiyədə mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb olur.
Statistikaya görə, hər il milyonlarla insan günəş yanığından əziyyət çəkir və düzgün müalicə olunmadıqda ciddi fəsadlara yol aça bilər.
"Bədəndə günəş şüalarından sonra yanğını sakitləşdirmək üçün soyuq bir şey lazımdır. Bu, soyuq duş ola bilər, yaxud zədələnmiş nahiyəyə buz parçası qoymaq olar", - deyə mütəxəssislər bildirirlər.(oxu.az)
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda PaylaşYaşıl banan xərçəngə yoluxmanın qarşısını alır
Bananlar yuxarı həzm sistemi xərçəngi riskini azalda və ümumilikdə onkoloji xəstəliklərin qarşısının alınmasına kömək edə bilər. xarici mətbuata istinadla bildirir ki, lakin burada bir nüans var, bananlar yaşıl olmalıdır. Yaşıl bananlar niyə belə faydalıdır?. Bu meyvələrdə olan davamlı nişasta unika
15.06.2025 166 Yayda xəstələnmək istəmirsizsə, bunları bilməlisiz
Bal və turşu suyu ayrı-ayrılıqda sağlamlıq üçün çoxsaylı faydalar təqdim etsə də, birlikdə qəbul edildikdə bu təsir daha da güclənir. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu təbii qarışım həm immun sistemini gücləndirir, həm də həzm prosesini dəstəkləyir. Bal özünün təbii antibakteria
04.06.2025 535 21 gün bunu edin
Ölçülər nə qədər ideal olsa da, xanımlar hər zaman dəyişməyi arzu edirlər. Avstraliya universitetinin mütəxəssisləri 21 qız arasında təcrübə apararaq, bu pəhrizi sınaqdan keçiriblər. 21 gün davam edən pəhrizdən sonra qızlar həqiqətən də istədikləri bədən ölçüsünə sahib olublar. Axşam.az saytı xaric
07.06.2025 444 Gündə nə qədər gilas yemək olar? - Mövsüm meyvəsinin inanılmaz faydaları
Gilasların tərkibində çoxlu miqdarda şəkər və üzvi turşular var ki, bu da çəkiyə, mədə-bağırsaq traktının vəziyyətinə və bir sıra xroniki xəstəliklərin gedişatına təsir edə bilər. xəbər verir ki, bunu "Moskva 24"ə dietoloq və terapevt Natalya Lazurenko deyib. Onun sözlərinə görə, ümumiyyətlə
27.05.2025 633 Pomidor göründüyü qədər "məsum" deyilmiş - Bu formada yeyiləndə təhlükəli olur
İllərdir sağlam qida kimi tanınan və xüsusilə səhər süfrələrində geniş yer alan çiy pomidorun acqarına yeyilməsi bəzi insanlarda sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, çiy pomidor mədə turşusunu artıraraq reflü və qastrit kimi narahatlıqları gücləndirə bilər. Səhər acqarın
08.06.2025 289 Döş xərçənginin müalicəsində inqilab: Bu dərmanı yadda saxlayın
Yeni araşdırma, menopoz əlamətlərini yüngülləşdirmək üçün istifadə edilən dərmanların qadınlarda döş şişlərinin böyüməsini ləngidə biləcəyini göstərib. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə grə, kəşf əvvəllər şiş böyüməsini sürətləndirmək riskinə görə bu cür dərmanları qəbul etməkdən çəkinən postmenopoza
15.06.2025 252 2000, 7000 yoxsa 10000: Arıqlamaq üçün "sehrli" addım sayı neçədir?
Elmi araşdırmalar gündəlik atılan addımların miqdarının xəstəlik riski və ömür uzunluğu üçün böyük əhəmiyyət daşıdığını getdikcə daha çox təsdiqləyir. 10 00 addım gündəlik hədəf kimi tez-tez təqdim edilsə də, bu rəqəm ilk dəfə 1964-cü ildə Tokio Olimpiadası öncəsi Yaponiyada keçirilən marketinq kampaniyasında
03.06.2025 591 Hər səhər içsəniz, möcüzəni görəcəksiniz
Gün ərzində yeyilən qidaların əksəriyyətinin orqanizmə faydası az olduğu üçün bir çox sağlamlıq problemləri yaşanır. Axşam.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bütün xəstəliklərə qalib gəlmək üçün immuniteti yüksək tutmaq mütlləqdir. Mütəxəssislər məsləhət görür ki, hər gün zeytun yağı içmək bi
14.06.2025 239 Dünyadakı ən təhlükəli 3 qidanın adı açıqlandı
Qidalar həyat üçün vacibdir, lakin bəziləri düzgün hazırlanmadıqda ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər. Ölkə.Az NTV-yə istinadla xəbər verir ki, ədliyyə toksikoloqu Castin Brauer zəhərli qidaların ümumiyyətlə iki yerə bölündüyünü söyləyib:. 1. Düzgün hazırlandıqda təhlükəsiz olanlar;. 2. Təhlükəsiz olduqlar
30.05.2025 658