Hazır bulyonlar orqanizmə necə təsir edir?

Hazır bulyonlar orqanizmə necə təsir edir?Yeməkləri daha ləzzətli etmək üçün bəzi əlavələrdən - hazır bulyonlardan istifadə olunur.

Kimisi üçün ləzzət, kimisi üçün təhlükə mənbəyi olan bu bulyonlara münasibət birmənalı deyil.

Hazır bulyonların orqanizmə təsirinə gəldikdə isə mütəxəssislər bu məhsullardan istifadəni məqsədəuyğun saymırlar.

Həkim Abbas Bağırov bildirib ki, bulyonlar çox ciddi təhlükəli xassəyə malikdirlər:

"Bulyonların içərisinə vurulmuş ədviyyatlar və digər konservantlar həm qaraciyərin işini çətinləşdirir, həm də həzm sistemində fermentativ reaksiyaların normal getməsinə çox ciddi təhdid yaradır. Digər tərəfdən qan və damar sistemində tıxacların əmələ gəlməsinə ciddi zəmin yaradır. Bulyonların tərkibinə müəyyən qatqılar əlavə olunur. Bu isə mərkəzi sinir sisteminə çox ciddi zərər verir".

Daha ətraflı Baku TV-nin süjetində:

oxu.az


BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1027   Tarix: 26 may 2024  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş
Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Əsəbləri sakitləşdirir, yaddaşı gücləndirir

Zəfəran tarix boyu həm qiymətli ədviyyat, həm də dərman bitkisi kimi tanınıb. Zəfəranın tərkibindəki güclü antioksidant komponentləri ilə sağlamlığa bir çox faydaları var. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, zəfəran düyü, toyuq və şorba kimi yeməklərə və ya çaya əlavə edilərək istifadə olunur. Zəfəra

10.12.2024 889
.

Çayxorlara pis xəbər: Belə içirsinizsə, sağlamlığınız riskdədir

Çaya həddən artıq bağlı olanlar üçün çay sadəcə sevimli bir içki deyil, gündəlik həyatın vazkeçilməz parçasıdır. Onlar üçün çaysız səhərə başlamaq mümkün deyil, günorta çayı işinin bir hissəsi kimi görünür, axşam çayı isə rahatlamağın ən gözəl yoludur. Bu vəziyyət sevgi ilə alışqanlıq arasındakı inc

11.12.2024 762
.

Çiy də faydalıdır, bişmişi də...

Turşəng həzmi, qaraciyəri və öd kisəsinin funksiyalarını yaxşılaşdıran, yaraları sağaldan, qanazlığı, ürək-damar xəstəliklərinə faydalı bitkidir. BİG.AZ qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, tərkibindəki A, C və E vitaminləri sayəsində həm dəriyə xeyirlidir, həm də xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsi

17.11.2024 694
.

Suyun düzgün saxlanılmaması fəsadlara səbəb ola bilər

İçməli su bir neçə kateqoriyaya bölünür, xüsusiyyətlərinə və saxlama müddətinə görə fərqlənir. Butulka suyunun saxlama müddəti istehsalçı tərəfindən göstərilir və altı aydan iki ilə qədər dəyişir. Bütün saxlama müddəti ərzində qablaşdırılmış içməli su təhlükəsizdir, onda gözlə görünən əlavələr, çökünt

21.12.2024 50
.

Qəhvə içməyin gizli təhlükələri - ÜST XƏBƏRDARLIQ EDİR

Qəhvə dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və milyonlarla insan hər gün bu içkini böyük həvəslə istehlak edir. Lakin son zamanlar Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kofein asılılığını kliniki xəstəlik kimi tanıyıb və bu barədə ciddi xəbərdarlıqlar edib. ABŞ Səhiyyə Departamenti isə 400 milliqramdan (mq

23.11.2024 664
.

Xərçəngin ilkin mərhələdə əsas əlamətləri

Xərçəng əlamətləri şişin növündən və onun yerindən asılıdır. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın Terapiya və Profilaktik Təbabət üzrə Milli Tibbi Tədqiqat Mərkəzinin direktoru, Rusiya Elmlər Akademiyasının akademiki Oksana Drapkina "Doktor Piter" nəşri ilə söhbətində danışıb. Həkim xərçəngi

08.12.2024 7464
.

Xərçəng riskini artıra bilən ən təhlükəli qızartma yağları

Qızartma üçün istifadə olunan bəzi yağlar yüksək temperaturda parçalanaraq toksik maddələr yarada bilir. Bu maddələr, xüsusilə uzun müddətli və təkrar istifadədə, potensial olaraq xərçəng riskini artıra bilər. xəbər verir ki, ən təhlükəli hesab olunan qızartma yağları bunlardır:. Trans yağlarla zəngi

08.12.2024 736
.

Şəkər xəstələrinə ŞAD XƏBƏR! bu qida diabet riskini AZALDIR

Bitter şokoladın daha bir faydası üzə çıxıb. İngiltərənin "The British Medical Journal" (BMJ) tibb jurnalında yayımlanan bir araşdırmaya istinadən xəbər verir ki, həftədə 5 və ya daha çox porsiya bitter şokolad istehlakı 2-ci tip şəkərli diabet riskini 21 faiz azaltmağa kömək edə bilər. Araşdırm

05.12.2024 1192
.

"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi

"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi

25.11.2024 1466
.

TOP MP3