Koronavirus daha bir təhlükəli xəstəliyə səbəb olur – ARAŞDIRMA
Araşdırmalara görə, koronavirusdan sağalmış insanlarda uzunmüddətli allergik vəziyyətlərin inkişaf riski artır.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, yeni bir araşdırma COVID-19-un indiyədək diqqətdən kənarda qalmış mümkün təsirlərindən birini işıqlandırır.
Tədqiqatçıların fikrincə, koronavirusdan sağalmış insanlarda uzunmüddətli allergik vəziyyətlərin inkişaf riski artır. Buraya allergiyanın müxtəlif formalarına səbəb ola biləcək mümkün immun reaksiyalar daxildir.
Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, COVID-19-a yoluxanların sağlam insanlardan 20% daha çox allergik xəstəliklərə tutulma ehtimalı var.
Maraqlıdır ki, allergik xəstəliklərin inkişaf riski virusun spesifik variantından, istər orijinal variantdan, istərsə də delta variantından asılı deyildi. Astma inkişaf riski xüsusilə COVID-19 olanlarda yüksək olub, sağlam insanlardan 2,25 dəfə yüksəkdir.
Bununla belə, tədqiqat həmçinin müəyyən edib ki, orta və ya ağır COVID-19-u olan insanların allergik xəstəliklərə tutulma riski daha da yüksəkdir. Xəstəliyin yüngül formasını keçirənlərlə müqayisədə 50% artıb.
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Həkim ürək üçün ən zərərli vərdişi AÇIQLADI
Terapevt Hilari Cons ürək sağlamlığı üçün ən zərərli vərdişi açıqlayıb. xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, ürəyə siqaretdən daha çox zərər verən heç bir şey yoxdur. Consun bəyanatını Britaniyanın "Mirror" nəşri "HERE NEWS" nəşrinə istinadən yayıb. Ürə
08.12.2024 944 Əsəbləri sakitləşdirir, yaddaşı gücləndirir
Zəfəran tarix boyu həm qiymətli ədviyyat, həm də dərman bitkisi kimi tanınıb. Zəfəranın tərkibindəki güclü antioksidant komponentləri ilə sağlamlığa bir çox faydaları var. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, zəfəran düyü, toyuq və şorba kimi yeməklərə və ya çaya əlavə edilərək istifadə olunur. Zəfəra
10.12.2024 889 "Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi
25.11.2024 1466 Az miqdarda spirtli içkinin ziyanı var?
Alimlər alkoqollu içkiləri normada qəbul etdikdə sağlamlığa fayda verdiyini açıqlayıb. BİG.AZ -a istinadən bildirir ki, alkoqol uzun müddətdir ki, bir çox insanın gündəlik həyatının bir hissəsidir, lakin onun sağlamlığa təsiri hələ də çoxlu araşdırmaların mövzusu olaraq qalıb. Orta dozada spirt, xüsusə
01.12.2024 897 Həkimlərə qida əlavələrini reseptlərə yazmasına niyə icazə verilmir?
Qida əlavələrinin reseptə yazılmasına görə cərimələr artırılır. BİG.AZ "Xəzər Xəbər"ə istinadla xəbər verir ki, cərimələrin artırılması İnzibati Xətalar Məcəlləsinə təklif edilən dəyişiklikdə öz əksini tapıb. Bioloji aktiv maddələrin reseptə yazılmasına görə cərimələr ikiqat artırılıb. Bunda
15.12.2024 684 Qəhvə içməyin gizli təhlükələri - ÜST XƏBƏRDARLIQ EDİR
Qəhvə dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və milyonlarla insan hər gün bu içkini böyük həvəslə istehlak edir. Lakin son zamanlar Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kofein asılılığını kliniki xəstəlik kimi tanıyıb və bu barədə ciddi xəbərdarlıqlar edib. ABŞ Səhiyyə Departamenti isə 400 milliqramdan (mq
23.11.2024 664 Ömrü 10 il qısaldan meyvənin adı açıqlanıb
Stanford Universitetindən olan bir qrup tədqiqatçı manqoların müntəzəm istehlakı ilə ömür uzunluğunun azalması arasında narahatedici əlaqə aşkar ediblər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu tropik meyvənin gündəlik istehlakı insanın ömrünü orta hesabla 10 il qısalda bilər. Bu mənfi təsirin əsa
20.11.2024 1259 Xərçəng riskini artıra bilən ən təhlükəli qızartma yağları
Qızartma üçün istifadə olunan bəzi yağlar yüksək temperaturda parçalanaraq toksik maddələr yarada bilir. Bu maddələr, xüsusilə uzun müddətli və təkrar istifadədə, potensial olaraq xərçəng riskini artıra bilər. xəbər verir ki, ən təhlükəli hesab olunan qızartma yağları bunlardır:. Trans yağlarla zəngi
08.12.2024 736 Suyun düzgün saxlanılmaması fəsadlara səbəb ola bilər
İçməli su bir neçə kateqoriyaya bölünür, xüsusiyyətlərinə və saxlama müddətinə görə fərqlənir. Butulka suyunun saxlama müddəti istehsalçı tərəfindən göstərilir və altı aydan iki ilə qədər dəyişir. Bütün saxlama müddəti ərzində qablaşdırılmış içməli su təhlükəsizdir, onda gözlə görünən əlavələr, çökünt
21.12.2024 50