Bu məhsullar 40 yaşdan sonra qocalma prosesini SÜRƏTLƏNDİRİR
Özünüzə qulluq etmək və düzgün yemək xüsusilə 40 yaşdan sonra, qocalma əlamətləri görünməyə başlayanda daha vacib olur.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, həkim Ulyana Verner qocalma prosesinin genetik xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, qidalanmanın gəncliyin və enerjinin qorunmasına təsirini açıqlayıb.
Sürətli qocalmağa kömək edən qidalara ürək xəstəliyi və iltihab riski ilə əlaqəli trans yağları olan dərin qızardılmış qidalar daxildir. Nitratlar və nitritlər əlavə edilən emal olunmuş ətlər qocalma prosesini sürətləndirərək zərərli birləşmələrin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
Alkoqol istehlakı, müxtəlif orqanlara təsir etməklə yanaşı, hüceyrələri zədələyən və dərinin qocalmasına səbəb olan sərbəst radikalların meydana gəlməsini təşviq edir. Həddindən artıq şəkərli bişmiş məhsulların yüksək istehlakı qlikasiyaya, zülallar da struktur dəyişikliklərinə və toxumaların yaşlanmasına səbəb ola bilər.
Yaşlanma prosesini yavaşlatmaq üçün meyvə və tərəvəzlərdən antioksidantları, zeytun yağı və qoz-fındıqlardan sağlam yağları, balıq və süd məhsullarından zülalları, tam taxıl, meyvə və paxlalı bitkilərdən isə kompleks karbohidratları daxil etmək tövsiyə olunur.
Qidalanmaya, fiziki fəaliyyətə və sağlam həyat tərzinə şüurlu yanaşma yetkinlik dövründə gözəlliyin, sağlamlığın qorunması üçün əsas amillər hesab olunur.
BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1734 Tarix: 26 dekabr 2023
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Saç tökülməsi sizi qorxutmasın! Çarə TAPILDI!!!
Dəmir, zülal və sinkin orqanizdə çatmamazlığı saçların tökülməsiinə səbəb olur. Hamiləlik, tiroid, şəkər, qaraciyər və böyrək xəstəlikləri də saçı tökür. Həddindən artıq diaeta, xərçəng xəstəliklərinin müalicəsində istifadə edilən bəzi dərmanlar da saçları tökər, həmçinin rənglənmədə istifadə edilə
17.09.2021 1439 Soyuqdəyməyə qarşı mübarizədə balın faydaları
İngiltərənin Oksford Universitetinin alimləri, balın soyuqdəymə simptomları və tənəffüs yoluxucu xəstəliklərlə mübarizədə, antibiotiklərdən və həddindən artıq dərmanlardan daha çox və daha faydalı ola biləcəyini göstərib. BİG.AZ deyerler.org-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər 1761 nəfərin iştira
29.08.2021 1334 Xərçəngə qarşı hər gün yeyilməli 8 QİDA
Onkoloqlar xərçəng riskini azaltmaq üçün hər gün yeyilməli olan super təsirli 8 qidanı açıqlayıblar. -a stinadən xəbər verir ki, bu qidalar şiş hüceyrələrinin aktivləşməsinin qarşısını alır. 1. Sarımsaq. Elmi tədqiqatlar göstərib ki, müntəzəm sarımsaq yemək mədə-bağırsaq xərçəngini 12% azaldır. Sarımsağ
11.08.2021 1542 Ölüm riskini 17 faiz azaldan TƏBİİ MÖCÜZƏ
Macarıstanın Zemmelvels (Semmelweis) Universiteti bu günə qədər reallaşdırılan ən geniş qəhvə araşdırması aparıb. 11 il boyu 468 min 629 adamın qəhvə istehlakı ilə sağlıq problemləri arasındakı əlaqə araşdırılıb. Nəticəsinə gəlinib ki, qəhvə ürək xəstəliyi riskini əhəmiyyətli ölçüdə azaldır. Araşdırmay
05.09.2021 1101 Həddən artıq tərləmənin SƏBƏBLƏRİ
Tərləmə fizioloji prosesdir. Tərləmənin köməyi ilə bədənimiz öz normal hərarətini saxlayır. -a istinadla bildirir ki, mütəxəssislər bununla bağlı maraqlı məlumatlar verir:. - Bundan əlavə tərlə birlikdə orqanizmdən artıq və ziyanlı maddələr (toksinlər, şlaklar və s.) ifraz olunur. İnsana isti oland
18.08.2021 1367 Boypik - Boy inkişafı üçün məcun
Çox vaxt valideynləri narahat edən faktorlardan biri də övladlarının boy inkişafının geri qalmasıdır. Həmyaşıdlarından nə qədər ölçü uzun və ya kiçik olması ilk baxışdan cəlb ediləcək məsələlərdəndir. İstər az yaşlı, istərsə də məktəbli və yeniyetmələrin boy inkişafında vücuda lazım olacaq mineral v
30.08.2021 2311 Qadınlarla bağlı ŞOK ARAŞDIRMA: Bu qorxulu proses ölüm riskini 14-21 faiz artırır
Orta yaşda təəccüblü şəkildə boy itkisi yaşayan qadınlarda ürək-damar xəstəliyinə bağlı erkən ölüm ehtimalının arta biləcəyi xəbərdarlığı edilib. "British Medical Journal"da dərc olunan elmi məqalədə qadınlarda orta yaşda boy itkisi ürək-damar narahatlığına bağlı erkən ölüm riskinin yüksəlməs
21.08.2021 1128 Bu qidalar yaddaş itkisinə səbəb olur - Araşdırma
Yağlı və şəkərli qidalar beyin hüceyrələrinə ciddi ziyan vurur. Bu qidalar yaddaş itkisinə və düşünmə qabiliyyətində zəifliyə səbəb olur. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bu barədə xüsusi xəbərdarlıq ediblər. Qidalanmanın sağlam olmaması birbaşa nevroloji təsirlərlə də özünü göstərir. Beyi
23.08.2021 1483 İnsanı dəhşətli xəstəliklərdən xilas edəcək üzümlü detoks RESEPTİ
Məlum olduğu kimi, hepatit və serroz xəstəlikləri qaraciyər üçün təhlükə mənbəyidir. Qaraciyər xərçənginə yoluxduğunuzu isə bir çox simptomlar vasitəsilə öyrənə bilərsiniz. -a istinadən xəbər verir ki, qaraciyər xəstəliyinin ilkin əlaməti dəridəki rəng dəyişimidir. Bu zaman dəri sarımtıl rəngə bürünür
17.08.2021 1744