Sümük əriməsinə qarşı bu iki toxumdan istifadə edin - RESEPT
Bir çox xəstəliklərin dərmanı əlimizin altındakı təbii və çox da baha olmayan məhsullardadır. Məsələn, ağ küncüt və qara zirə toxumundan hazırlanan məcun bir sıra xəstəliklərə qarşı istifadə olunur.
BiG.AZ xəbər verir ki, bu barədə həkim-fitoterapevt, apiterapevt, bitkilər üzrə elmi işçi Elnur Eldaroğlu özünün "İnstagram" səhifəsində yazıb.
Onun paylaşdığı möcüzəli dərmanın reseptini oxuculara təqdim edirik:
Hazırlanması
Ağ küncüt toxumu və qara zirə toxumunun hərəsindən 100 q üyüdülür, 500 q akasiya və ya cökə balı ilə qarışdırılır.
İstifadəsi
Məcun gündə 2-3 dəfə bir çay qaşığı yeməkdən əvvəl qəbul edilir. 1 yaşdan yuxarı uşaqlar da gündə 1 dəfə yarım çay qaşığı miqdarında istifadə edə bilərlər.
Göstərişlər:
Osteoporoz - sümük əriməsi,
Kalsium və vitamin d çatışmazlığı,
Artroz,
Sümük-əzələ sisteminin zəifliyi,
Maddələr mübadiləsi pozulması,
Raxit,
Xəstəliklərdən sonra reabilitasiya dövrü.
Natəvan Baxşiyeva
BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1476 Tarix: 18 yanvar 2022
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Həkimdən XƏBƏRDARLIQ: Bu idman növləri onurğa üçün təhlükəlidir
İdmançıların sağlamlığı üçün ən təhlükəlisi xokkey, futbol, ağır atletika, idman gimnastikası və dağ xizəyidir. BİG.AZ Bizim.Media-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı neyrocərrah Aleksey Nevzorov məlumat verib. O, hansı idman növlərinin onurğanın həddindən artıq yüklənməsinə səbəb olduğun
16.12.2024 674 Qəfil ölüm: Hansı qan qrupundan yan keçir?
Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. Bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşmanı həmişəlik dəyişib. Hazırda elm adamları 35 müxtəlif qan qruplarını onların birləşmələrini
24.11.2024 1197 Folqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici...
Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliyi eksperti Zakari Kartrayt xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə
01.12.2024 938 Xərçəngin ilkin mərhələdə əsas əlamətləri
Xərçəng əlamətləri şişin növündən və onun yerindən asılıdır. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın Terapiya və Profilaktik Təbabət üzrə Milli Tibbi Tədqiqat Mərkəzinin direktoru, Rusiya Elmlər Akademiyasının akademiki Oksana Drapkina "Doktor Piter" nəşri ilə söhbətində danışıb. Həkim xərçəngi
08.12.2024 7549 Qaşıq-qaşıq zəhər yeyirmişik - İnsanı DƏLİ, orqanizmi MƏHV EDİR - ŞOK XƏBƏRDARLIQ
Türkiyənin məşhur həkim və sağlam qidalanma mütəxəssisi, professor Canan Karatay insan sağlamlığı üçün riskli hesab olunan bir qida ilə bağlı vacib xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, Karatay "dəli bal" adlanan xüsusi növ balın tərkibindəki toksinlərin ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ol
01.12.2024 23386 Çayı belə içməyin: ağır xəstəliyə tutula bilərsiniz
Ölkə olaraq süfrəmizdən əskik olmayan çay bəzi şikayətçi olduğumuz xəsətəliklərin qaynağı ola bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, çayı müəyyən temperaturdan yuxarı içənlər xərçəng riski ilə üzləşirlər. "Atatürk" Universitetinin professoru Atilla Eroğlu müxtəlif universitetlərdən 4 akademikl
03.12.2024 1357 Limon sizi arıqladacaq
Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immuniteti gücləndirərək, viruslara qarşı mübarizə aparır. Axşam.az xarici KİV-ə istinadə
24.11.2024 1290 Dondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
24.11.2024 684 Suyun düzgün saxlanılmaması fəsadlara səbəb ola bilər
İçməli su bir neçə kateqoriyaya bölünür, xüsusiyyətlərinə və saxlama müddətinə görə fərqlənir. Butulka suyunun saxlama müddəti istehsalçı tərəfindən göstərilir və altı aydan iki ilə qədər dəyişir. Bütün saxlama müddəti ərzində qablaşdırılmış içməli su təhlükəsizdir, onda gözlə görünən əlavələr, çökünt
21.12.2024 149