BU QİDALARA DİQQƏT! – Soyuducuda saxlayanda zəhərə çevrilir

BU QİDALARA DİQQƏT! – Soyuducuda saxlayanda zəhərə çevrilir

Qidaların daha uzun müddət saxlamaq üçün soyuducadan istifadə edirik. Lakin bir çox qidaları soyuducuya qoymaq olmaz.

BiG.AZ medicina-ya istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı maraqlı məlumatları təqdim edir.

Desertlər

Bal, mürəbbə və şokolad kimi şirin məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz. Bu prosedur zamanı qida öz təbii tərkibini dəyişərir. Bal və mürəbbələrin isə ən yaxşı halda qatılaşması müşahidə edilir.

Qəhvə

Soyuducunun soyuq və nəmi qəhvənin ləzzətini və görüntüsünü dəyişir.

Kartof

Soyuducuda bir gündən çox qalan kartofun qoxusu və dadı dəyişir. Lakin görüntüsü eyni qaldığına görə xarab olduğunun fərqində olmuruq. Bişmiş kartof soyuducuda saxlansa, bağırsaq xərçənginə səbəb ola bilir.

Sarımsaq

İki gün ərzində soyuducuda qalan sarımsaq antibakterial təsirə malik bakteriya istehsal edir.

Pomidor

İllərdir hər kəs bu qaydanın yalnış olduğunu bilmədən tətbiq edir. Pomidor tez xarab olmasın deyə soyuducuda günlərlə saxlayırıq. Əslində isə soyuq havaya görə bu tərəvəzin təbii tərkibi dəyişir. Uzun müdət soyuducuda qaldıqda isə qabıqları qırışır. Nəticədə isə tərkibinə bakteriyalar daxil olur. Bu cür qəbul olunan pomidor həzm sistemi xəstəliklərinə səbəb olur.


Şikayətiniz varsa Whatsapp: 055 6620257

f Paylaş
Bölmə: Sağlamlıq Oxunub: 1290 Tarix: 13.06.2019
Bu xəbərləri da oxuyun
    Şərh yazmaq üçün Qeydiyyatdan Keç və ya Sayta daxil ol


    Unvan.az Turlar ev alqi satqisi

    Azərbaycandan son xəbərlər