Tromb əmələ gətirən 2 ən pis ərzaq
Orqanizmdə iltihab yaradan ərzaqlar həm də trombotik vəziyyətlərə səbəb olan faktorlardan biridir.
"Medicina" xəbər verir ki, dünyada ən çox tromb yaranma faktı xəstəxanadan çıxandan sonrakı 90 gün ərzində olur.
Eləcə də bir çox qidalar dərin venaların iltihabi proseslərinə səbəb olur.
Kardioloq Oleq Varfolomoyev 2 dietik qidanın ən pis tromb yaradan qida olması barədə açıqlama verib.
"Qida, iltihab və tromb arasında əlaqənin olması çoxdan sübut olunub. İltihab qanın laxtalanmasını artırır. Sitokinlər təbii antikoaqulyant mexanizmini basdırır.
İnsanlar nişasta, duz və şəkərlə zəngin qidalardan uzaq durmalıdır.
Ən pis ərzaqlar isə qazlı şirin içkilər və konfetlərdir. Qazlı içkini içməyin mənası yoxdur. Əgər ürəyiniz şirniyyat istəyirsə, bir qədər təbii tünd şokolad, qoz, bal, kişmiş, meyvə yeyə bilərsiz.
Çayı konfetlə içməyə gərək yoxdur. Qanda yüksək səviyyədə qlükoza tromb əmələ gəlməsini stimulə edir, eləcə də təbii olaraq damarlardakı trombun əriməsinin qarşısını alır. Konfet çox yeyənlərin damarlarında artıq miqdarda tıxanmalar olur. Bu tıxaclar incə, iltihablı və yumşaq olduqda, parçalanıb, tromb əmələ gətirə bilər".
BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1840 Tarix: 20 yanvar 2023
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşYağışın yağacağını əvvəlcədən hiss etdirən xəstəlik daha çox qadınları "sevir"
Havaların soyuması ilə revmatizm (kəskin revmatizmal qızdırma) xəstələrinin çətin günləri başlayır. Oynaq ağrılarından şikayətlər çoxalır, xəstələrin həyat keyfiyyəti aşağı düşür. Narahatedici məqam isə odur ki, bu xəstəlik xeyli cavanlaşıb. Əvvəllər oynaq ağrıları ilə bağlı şikayətləri yaşlı nəsildə
11.02.2024 823 Həkimlərdən təhlükəli ağrıkəsicilər barədə XƏBƏRDARLIQ
Dəri prosedurları zamanı istifadə edilən tərkibində lidokain olan ağrıkəsicilər qıcolma və ürək problemlərinə səbəb ola bilər. Bu barədə ABŞ Qida və Dərman Administrasiyasına (FDA) məlumat verib. Lidokainli kremlər, gellər, spreylər və sabunlar mikrodermabraziya, lazer epilyasiyası, tatuaj və pirsin
07.04.2024 416 Xərçəng xəstəliyi riskini ən çox artıran qida açıqlanıb
Qırmızı ətin normadan artıq istehlakı bağırsaq və prostat vəzi xərçəngi xəstəliyinə tutulmaq riskini artırır. "Report" xəbər verir ki, belə bir xəbərdarlıqla Türkiyənin tanınmış onkoloqu Nilüfər Avcı çıxış edib. Mütəxəssis qeyd edib ki, xərçəng dünyada ən çox insan ölümünə səbəb olan xəstəliklərdəndir
28.01.2024 2050 Səhər qəhvə içmək zərərlidir - SƏBƏB
Mütəxəssislər qəhvə içmək üçün ən yaxşı vaxtın yuxudan oyandıqdan bir neçə saat sonra olduğunu iddia edirlər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, acqarına çox erkən qəhvə içmək kortizol səviyyəsini artıra və həmçinin həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Həddindən artıq kortizol səviyyəsinin depressiyay
26.02.2024 1024 Arıqlamaq üçün ən yaxşı və doyumlu səhər yeməyi hansıdır? - Mütəxəssisdən AÇIQLAMA
"Arıqlamaq istəyənlər üçün ən yaxşı səhər yeməyi pendirli omlet və avokado ilə tost ola bilər". Bu barədə rusiyalı endokrinoloq və qastroenteroloq Dilyara Lebedeva "Doctor Piter" portalına müsahibəsində bildirib. Onun sözlərinə görə, bu, ən azı altı saat aclıq hiss etməməyə imka
30.03.2024 543 Yatanda yastığınızın altına 1 diş sarımsaq qoyun, bu xəstəliklərdən qurtulun
Sarımsaq xalq arasında təbii antibiotik kimi tanınır. Yeməklərə qatdığı ləzzətlə yanaşı, sağlamlığa da inanılmaz faydaları var. Təbii ki, ondan düzgün istifadə etmək də vacibdir. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, yastığın altına sarımsaq qoyub yatmaq, rahat yuxunu qarantiləyir. Sarımsağın daxilindək
10.01.2024 1614 Allergik qidaların uşaqların immunitetinə təsiri AÇIQLANDI
"Hazırda mütəxəssislər allergiya ilə bağlı fikirlərini dəyişiblər". Bu barədə rusiyalı uşaq qastroenteroloqu Yekaterina Yablokova danışıb. O qeyd edib ki, əvvəllər həkimlər və valideynlər allergiyası olan uşaqları məhdudlaşdırmağa, onları demək olar ki, qapaq altında böyütməyə çalışırdılar
24.02.2024 845 Cücərmiş kartofu atmayın - Qızıl dəyərində
Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Məlum olub ki, atılan bu kartoflar o qədər faydalı olublar ki, sözün əsl mənasında çəkisi qızıla bərabərdir. Bu üsulu öyrəndikdə
24.03.2024 1105 Soğan qabığını atmayın - Sağlamlığı və görünüşü yaxşılaşdırır
Hər kəs soğanın faydalarını bilir, lakin onların qabıqlarının sağlamlıq və gözəllik üçün də inanılmaz dərəcədə faydalı olduğu çox az adama məlumdur. Soğan qabığı bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malik unikal məhsuldur. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, soğan qabığının sağlamlıq üçün bir sıra faydalar
10.03.2024 782