Çay dəmləndikdən neçə müddət sonra faydalı xüsusiyyətlərini itirir?
Çay olduqca faydalı müalicəvi içkidir - ürək-damar xəstəliklərindən, xərçəngdən qoruyur, beyinin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir, insanı daha gümrah edir, əmək qabiliyyətini artırır. Lakin bu faydalardan yararlanmaq üçün çayı düzgün dəmləmək və içmək lazımdır.
Çayı şüşə, saxsı və ya çini çaydanda dəmləmək lazımdır. Dəmir çaydanlardan istifadə etməyin.
Suyu üzərinə çoxlu ağ qovuqcuqlar çıxana kimi dəmir çaydanda qaynadırlar. Su çox qaynadıqda çayın dadı olmur. Çayı dəmləyərkən bir neçə dəfə qaynadılmış sudan istifadə etmək tövsiyə edilmir.
Boş dəm çaydanını 3-4 dəfə qaynar su ilə yaxalayın. Sonra dəm çaydanına hər stəkan üçün bir çay qaşığı quru çay töküb yarıya qədər su tökün, çaydanın ağzını qapaqla bağlayıb üstünü dəsmalla örtün. Çay dəmləyərkən dəm çaydanını qazın üzərinə qoymaq olmaz.
Çay 5-7 dəqiqə ərzində dəmləndikdən sonra, çaydana axıra qədər qaynar su tökün. Əgər çayın üzərində köpüklər əmələ gəlibsə, deməli, çay düzgün dəmlənilib.
Çayı yalnız təzə halda, dəmləndikdən sonra 1 saat ərzində içmək olar. Daha sonra çayın faydalı xüsusiyyətləri kəskin şəkildə azalmağa başlayır.
BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1313 Tarix: 30 noyabr 2022
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Dondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
24.11.2024 674 Xərçəngin ilkin mərhələdə əsas əlamətləri
Xərçəng əlamətləri şişin növündən və onun yerindən asılıdır. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın Terapiya və Profilaktik Təbabət üzrə Milli Tibbi Tədqiqat Mərkəzinin direktoru, Rusiya Elmlər Akademiyasının akademiki Oksana Drapkina "Doktor Piter" nəşri ilə söhbətində danışıb. Həkim xərçəngi
08.12.2024 7504 Səhər yeməyindən imtina bu XƏSTƏLİYƏ yol açır
Yeni bir araşdırma göstərir ki, səhər yeməyini müntəzəm olaraq "pas" keçmək beyin sağlamlığını pisləşdirə və demans riskini artıra bilər. "Neyrorestoratologiya" jurnalında dərc edilən tədqiqatın nəticələrinə istinadən xəbər verir ki, səhər yeməyini atlayanların, səhər yeməyi yeyənlər
09.12.2024 898 Ömrü 10 il qısaldan meyvənin adı açıqlanıb
Stanford Universitetindən olan bir qrup tədqiqatçı manqoların müntəzəm istehlakı ilə ömür uzunluğunun azalması arasında narahatedici əlaqə aşkar ediblər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu tropik meyvənin gündəlik istehlakı insanın ömrünü orta hesabla 10 il qısalda bilər. Bu mənfi təsirin əsa
20.11.2024 1262 Qaralmış bananı yemək olar? - İstifadə etməyin yolları
Bananın qaralması meyvənin yetişmə prosesinin davam etdiyini və içindəki şəkərin artdığını göstərir. Bu, bananı daha şirin və yumşaq edir. Bəs, qaralmış bananı hansı hallarda yemək olmaz?. xəbər verir ki, bananı bu hallarda yemək olmaz:. Kif və ya pis qoxu: Əgər bananın qabığında və ya içində kif əlamətlər
21.12.2024 285 Həkimlərə qida əlavələrini reseptlərə yazmasına niyə icazə verilmir?
Qida əlavələrinin reseptə yazılmasına görə cərimələr artırılır. BİG.AZ "Xəzər Xəbər"ə istinadla xəbər verir ki, cərimələrin artırılması İnzibati Xətalar Məcəlləsinə təklif edilən dəyişiklikdə öz əksini tapıb. Bioloji aktiv maddələrin reseptə yazılmasına görə cərimələr ikiqat artırılıb. Bunda
15.12.2024 732 Qrip virusunun təhlükəli mutasiyası aşkarlandı
Scripps Research şirkətinin tədqiqatçıları yeni araşdırmada H5N1 qrip virusunun sağlamlıq təhlükəsi barədə xəbərdarlıq ediblər. Q226L mutasiyası virusun insan hüceyrələri ilə qarşılıqlı əlaqə qabiliyyətini yaxşılaşdırır, bu, virusun potensial insandan insana ötürülməsi üçün mühüm addımdır. Bununla belə
15.12.2024 431 Azərbaycanda qeydiyyatda olan İİV xəstələrinin sayı açıqlanıb
1987-ci ildən 2024-cü ilin II rübünün sonunadək Azərbaycanda 10 min 108 İİV (İnsanın immunçatışmazlığı virusu) xəstəsi rəsmi qeydiyyata alınıb. "Report" xəbər verir ki, bunu Səhiyyə Nazirliyi Respublika QİÇS-lə Mübarizə Mərkəzinin direktoru Famil Məmmədov deyib. Onun sözlərinə görə, onlarda
01.12.2024 570 Əsəbləri sakitləşdirir, yaddaşı gücləndirir
Zəfəran tarix boyu həm qiymətli ədviyyat, həm də dərman bitkisi kimi tanınıb. Zəfəranın tərkibindəki güclü antioksidant komponentləri ilə sağlamlığa bir çox faydaları var. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, zəfəran düyü, toyuq və şorba kimi yeməklərə və ya çaya əlavə edilərək istifadə olunur. Zəfəra
10.12.2024 939