Qanı artıq şəkərdən təmizləyən çox sadə DƏMLƏMƏ
Qanda şəkərin yüksək olması çox təhlükəlidir. Şəkər damarların ən qəddar düşmənidir. Qlükoza qan zülallarına "yapışaraq" damarların daxili səthlərini sanki "cızır".
Bunun nəticəsində damarlar iltihablaşır. İltihablaşımış damarda xolesterin yığılmğa başalayır ki, bunun nəticəsində damar daralır, zəif və kövrək olur, onun partlaması, tam qapanması riski artır. Damarın ürək və ya beyində partlaması və ya tam qapanması infarkt və insulta səbəb olur.
Saglamolun.az Express nəşrinə istinadla bildirir ki, briyaniya alimləri qanı artıq şəkərdən təmizləmək üçün çox sadə dəmləmədən istifadə etməyi tövsiyə edirlər. Bu dəmləmə diabet önü və şəkərli diabet xəstəliyi olan insanlara olduqca faydalıdır.
Söhbət adi gicitkən dəmləməsindən gedir. Gicitkənin tərkibində olan polifenollar maddələri qanda şəkərin səviyyəsini aşağı salır.
Dəmləmə quru otdan hazırlanır. 1 x.q. quru gicitkən 1 stəkan isti suda 30 dəqiqə ərzində dəmlənilir və gün ərzində 3 dəfə stəkanın 1/3 hissəsi olmaqla yeməkdən sonra içilir.
Həmçinin mütəxəssislər təzə gicitkəni yemək və salatlara əlavə etməyi də tövsiyyə edirlər.
Gicitkən şəkər salmaq xüsusiyyətindən əlavə bir çox digər faydalı xüsusiyyətlərə malikdir – immun sistemini gücləndirir, orqanizmdə iltihabları azaldır. Onun tərkibində A, C, K, B qrupu vitaminləri, kalsium, dəmir, fosfor, maqnezium kalium kimi minerallar var.
Nəzərə almaq lazımdır ki, bəzi xəstəliklər zamanı gicitkənin qədulu insana ziyan vura bilər. Əgər sizdə hər hansı xroniki xəstəliklər varsa, dəmləməni qəbul etdikdən öncə müalicə həkiminizlə məsləhətləşin.
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Az miqdarda alkoqolun ölümcül ola biləcəyi xəstəliklər - Xəbərdarlıq
Bəzi xəstəliklər və tibbi vəziyyətlərdə hətta az miqdarda alkoqol qəbul etmək ciddi nəticələrə, hətta ölümə səbəb ola bilər. Belə hallarda alkoqolun tamamilə uzaq tutulması vacibdir. xəbər verir ki, bu vəziyyətlərə aşağıdakılar daxildir:. Qaraciyər xəstəlikləri. Siroz və hepatit: Qaraciyər artıq alkoqol
07.12.2024 628 Folqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici...
Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliyi eksperti Zakari Kartrayt xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə
01.12.2024 925 Öskürəkdən xilas olmaq üçün bunu edin
Son günlər yayılan qrip xəstəliyi şiddətli öskürəyin yayılmasına səbəb olub. Axşam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər küncüdün öskürəyə müsbət təsir etdiyini açıqlayıb. O, immun hüceyrələrini artırır. E, C və B qrupu vitaminləri ilə çox zəngin olan küncüt güclü zülal qaynağıdır. Onun tərkibində çoxlu lif
15.12.2024 425 Suyun düzgün saxlanılmaması fəsadlara səbəb ola bilər
İçməli su bir neçə kateqoriyaya bölünür, xüsusiyyətlərinə və saxlama müddətinə görə fərqlənir. Butulka suyunun saxlama müddəti istehsalçı tərəfindən göstərilir və altı aydan iki ilə qədər dəyişir. Bütün saxlama müddəti ərzində qablaşdırılmış içməli su təhlükəsizdir, onda gözlə görünən əlavələr, çökünt
21.12.2024 72 Əsnəmək təhlükəli xəstəlikdən xəbər verir – DİQQƏT!
Əsnəmək həm insanlar, həm də heyvanlar arasında geniş yayılmış bir fenomendir. Bəzi insanlar yuxusuzluqdan, bəziləri yorğunluqdan əsnəyir. Hətta ac olanda da bu refleksin ortaya çıxdığı iddia olunur. Bəs gün ərzində həddən artıq əsnəyən insanlarda bu əlamət hər hansısa xəstəliyin əlaməti ola bilər?
14.12.2024 488 Xərçəng riskini artıra bilən ən təhlükəli qızartma yağları
Qızartma üçün istifadə olunan bəzi yağlar yüksək temperaturda parçalanaraq toksik maddələr yarada bilir. Bu maddələr, xüsusilə uzun müddətli və təkrar istifadədə, potensial olaraq xərçəng riskini artıra bilər. xəbər verir ki, ən təhlükəli hesab olunan qızartma yağları bunlardır:. Trans yağlarla zəngi
08.12.2024 757 Qəfil ölüm: Hansı qan qrupundan yan keçir?
Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. Bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşmanı həmişəlik dəyişib. Hazırda elm adamları 35 müxtəlif qan qruplarını onların birləşmələrini
24.11.2024 1183 Çayxorlara pis xəbər: Belə içirsinizsə, sağlamlığınız riskdədir
Çaya həddən artıq bağlı olanlar üçün çay sadəcə sevimli bir içki deyil, gündəlik həyatın vazkeçilməz parçasıdır. Onlar üçün çaysız səhərə başlamaq mümkün deyil, günorta çayı işinin bir hissəsi kimi görünür, axşam çayı isə rahatlamağın ən gözəl yoludur. Bu vəziyyət sevgi ilə alışqanlıq arasındakı inc
11.12.2024 782 Əsəbləri sakitləşdirir, yaddaşı gücləndirir
Zəfəran tarix boyu həm qiymətli ədviyyat, həm də dərman bitkisi kimi tanınıb. Zəfəranın tərkibindəki güclü antioksidant komponentləri ilə sağlamlığa bir çox faydaları var. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, zəfəran düyü, toyuq və şorba kimi yeməklərə və ya çaya əlavə edilərək istifadə olunur. Zəfəra
10.12.2024 908