Kərə yağını bitki ilə əvəz edənlərdə infarkt riski artır

Kərə yağını bitki ilə əvəz edənlərdə infarkt riski artırUzun illər ərzində belə hesab olunurdu ki, bitki yağları (qarğıdalı, günəbaxan, zeytun yağı) kərə yağından daha faydalıdır.
Bu yanaşma keçən əsrin 80-ci illərində mövcuddur və bir çox xarici ölkələrdə (əsasən Qərb ölkələrində) kərə yağının istehlakının xeyli azalmasına, bitki yağların isə əksinə artmasına səbəb olub. Son zamanlar isə bir çox alimlər bu yayılmış nöqteyi-nəzəri yanlış hesab edirlər.

Şimali Karolina (ABŞ) Universiteti alimləri araşdırmalar nəticəsində belə qərara gəliblər ki, rasionunda kərə yağını bitki yağları ilə əvəz edən insanlarda infarktın inkişafı riski artmış olur.

Araşdırmaların nəticələri Forbes jurnalında dərc olunub./Saglamolun.az


BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Xəbərlər   Baxılıb: 1385   Tarix: 19 oktyabr 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş