İntervallı acqalma orqanizmi viruslara qarşı dözümlü edir - ALİMLƏR

İntervallı acqalma orqanizmi viruslara qarşı dözümlü edir - ALİMLƏRAc qalmaq immun sisteminə müsbət təsir edir.

Bakupost.az xəbər verir ki, intervallı, yəni müəyyən vaxt fasilələri ilə ac qalan şəxslərdə kovid, qrip və s. viruslarından xəstəxanaya düşmə və ölüm kəskin az olur.

Bu nəticələrə ABŞ İnermauntin Tibb universitetinin alimləri son elmi tədqiqatlarında gəliblər.

Onlar 2020-2021-ci illər arasında kovidə yoluxmuş 205 pasiyentin tibbi məlumatlarını analiz ediblər.

Məlum olub ki, interval acqalmanı qida tərzinə çevirənlərdə kovid digərlərindən daha yüngül keçib.

Periodik olaraq ac qalanlar koviddən ölməyib və ya az halda xəstəxanaya aparılıb.

Tədqiqatın müəllifləri belə hesab edir ki, bu effekt acqalma nəticəsində immun sistemin müdafiə mexanizminin artması nəticəsində alınır.

Acqalma infeksiyalardan qoruyur, eyni zamanda iltihabi cavabı azaldır.
Ona görə meymunçiçəyi infeksiyasından da bu metodla qorunmaq olar.


BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 896   Tarix: 03 avqust 2022  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş
Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Tik-Tokda çox vaxt keçirənlər şəkər xəstəsi ola bilər

Son 30 ildə dünyada şəkər xəstəliyi halları ikiqat artıb. Dünya Səhiyyə Təşkilatı və NCD-RisC tərəfindən aparılan araşdırmaya görə, hazırda dünyada 828 milyondan artıq insan şəkərli diabetdən əziyyət çəkir. Bəs Azərbaycanda şəkər xəstələrinin sayında artım müşahidə olunurmu? Ümumiyyətlə, xəstəliyin artmasını

17.11.2024 757
.

Çayxorlara pis xəbər: Belə içirsinizsə, sağlamlığınız riskdədir

Çaya həddən artıq bağlı olanlar üçün çay sadəcə sevimli bir içki deyil, gündəlik həyatın vazkeçilməz parçasıdır. Onlar üçün çaysız səhərə başlamaq mümkün deyil, günorta çayı işinin bir hissəsi kimi görünür, axşam çayı isə rahatlamağın ən gözəl yoludur. Bu vəziyyət sevgi ilə alışqanlıq arasındakı inc

11.12.2024 834
.

Xərçəng riskini artıra bilən ən təhlükəli qızartma yağları

Qızartma üçün istifadə olunan bəzi yağlar yüksək temperaturda parçalanaraq toksik maddələr yarada bilir. Bu maddələr, xüsusilə uzun müddətli və təkrar istifadədə, potensial olaraq xərçəng riskini artıra bilər. xəbər verir ki, ən təhlükəli hesab olunan qızartma yağları bunlardır:. Trans yağlarla zəngi

08.12.2024 812
.

Paket çayın içindəki inanılmaz TƏHLÜKƏLƏR: həşərat dərmanı və...

Yəqinki bir çoxumuz çay içməyi sevməklə yanaşı, hətta adət halına gətirmişik. İş çay dəmləməyə gəldikdə isə tənbəllik edirik. Bəzilərimizin əli həmən dəqiqə paket çaylara uzanır. Bəs paket çay içməyin sağlamlığa zərəri varmı? . BİG.AZ -a istinadən bildirir ki, az əmək sərf edərək hazırlanan bu çayla

24.11.2024 714
.

Qan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlanıb

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. "Report" "PlanetToday" nəşrinə istinadən xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşman

24.11.2024 835
.

Fastfudun daha bir qorxulu fəsadı üzə çıxdı

Alborz Tibb Elmləri Universitetinin iranlı alimləri fastfud ilə depressiya riski arasında əlaqə aşkar ediblər. xəbər verir ki, bu barədə araşdırma "Journal of Affective Disorders" elmi nəşrində dərc olunub. Ekspertlərin qənaətləri Milli Sağlamlıq və Qidalanma Müayinəsi Sorğusunun 17,4 mində

22.12.2024 381
.

Qəfil ölüm: Hansı qan qrupundan yan keçir?

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. Bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşmanı həmişəlik dəyişib. Hazırda elm adamları 35 müxtəlif qan qruplarını onların birləşmələrini

24.11.2024 1194
.

Dondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?

Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə

24.11.2024 682
.

Canan Karatay: Qaşıq dolusu zəhər yeyirik

Professor Dr. Canan Karatay keyfiyyətsiz karbohidratlarla yüklənmiş qidaların insan sağlamlığına zəhərli təsir göstərdiyi barədə xəbərdarlıq edib. Bu cür qidaların qan şəkərini artırdığını deyən Karatay, müntəzəm olaraq sağlam yağlardan istifadə etməyi tövsiyə edib. BİG.AZ e- -a istinadən xəbər veri

15.12.2024 836
.

TOP MP3