Alimlər narı SUPERMƏHSUL təyin ediblər
İsveçrə alimləri aşkar ediblər ki, narın tərkibində olan maddə yaşlaşmanı xeyli ləngidir. Alimlər narın tərkibində "ellagitannin" maddələri aşkar ediblər.
Bu maddələr bağırsaqlarda parçalanaraq "urolitin A" maddəsinə çevrilir.
Reuters xəbər verir ki, eksperimentlər zamanı tədqiqatçılar urolitin A maddəsini siçanların orqanizminə yeridirdilər. Nəticədə siçanların yükləmələrə olan davamlılığı 50%-ə yaxın artıb.
Hal hazırda alimlər narın tərkibində olan maddənin əsasında xüsusi qida əlavəsi hazırlayırlar ki, bu yeni preparat yaşlı insanların gücünü və yükləmələrə olan davamlılığını xeyli artıracaq.
Ümumiyyətlə bütün dünya alimləri narın müalicəvi və profilaktik xüsusiyyətlərini çox yüksək qiymətləndirir, narı insan sağlamlığı üçün ən faydalı məhsul, hətta superməhsul hesab edirlər.\saglamolun.az
BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1416 Tarix: 03 fevral 2022
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Həkim çayın faydalı xüsusiyyətlərindən danışdı
Qrip və soyuqdəymə epidemiyaları dövründə isti çay kəskin respirator virus infeksiyalarının (KRVİ) müalicəsi və qarşısının alınmasının ən geniş yayılmış üsullarından birinə çevrilir. bu barədə "İzvestiya"ya istinadən xəbər verir. Rusiyalı pediatr Viktoriya Şurupova bildirib ki, bitki çaylar
15.12.2024 415 Bu insanların bir çox xəstəlikdən ölmə ehtimalı yüksəkdir
Hansı insanlarda təhlükəli xəstəliklərə tutulma riskinin daha yüksək olduğu ortaya çıxıb. xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, İsveçdə aparılan son araşdırmaya görə, həddindən artıq narahatlıq və xəstələnmək qorxusu ilə xarakterizə olunan həyəcan pozuqluğu olan ipoxondriya fiziki və psixoloji təsirlər
02.12.2024 1088 Həkimdən XƏBƏRDARLIQ: Bu idman növləri onurğa üçün təhlükəlidir
İdmançıların sağlamlığı üçün ən təhlükəlisi xokkey, futbol, ağır atletika, idman gimnastikası və dağ xizəyidir. BİG.AZ Bizim.Media-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı neyrocərrah Aleksey Nevzorov məlumat verib. O, hansı idman növlərinin onurğanın həddindən artıq yüklənməsinə səbəb olduğun
16.12.2024 665 Qaralmış bananı yemək olar? - İstifadə etməyin yolları
Bananın qaralması meyvənin yetişmə prosesinin davam etdiyini və içindəki şəkərin artdığını göstərir. Bu, bananı daha şirin və yumşaq edir. Bəs, qaralmış bananı hansı hallarda yemək olmaz?. xəbər verir ki, bananı bu hallarda yemək olmaz:. Kif və ya pis qoxu: Əgər bananın qabığında və ya içində kif əlamətlər
21.12.2024 485 Dərmanları soyuducuda saxlamaq olmaz
Dərmanları vanna otağı və mətbəxdə saxlamaq tövsiyyə olunmur. xəbər verir ki, Biotexnologiya və Sənaye Əczaçılığı kafedrasının dosenti, kimya elmləri namizədi Aleksey Panov dərmanların düzgün saxlanmasının onların effektivliyinə və təhlükəsizliyinə mühüm təsir etdiyini bildirib. O, dərmanların düzgü
23.11.2024 784 Az miqdarda alkoqolun ölümcül ola biləcəyi xəstəliklər - Xəbərdarlıq
Bəzi xəstəliklər və tibbi vəziyyətlərdə hətta az miqdarda alkoqol qəbul etmək ciddi nəticələrə, hətta ölümə səbəb ola bilər. Belə hallarda alkoqolun tamamilə uzaq tutulması vacibdir. xəbər verir ki, bu vəziyyətlərə aşağıdakılar daxildir:. Qaraciyər xəstəlikləri. Siroz və hepatit: Qaraciyər artıq alkoqol
07.12.2024 689 Yeni COVID epidemiyası başladı: təhlükəlidir
Rusiyada "yüngül COVID" epidemiyası başlayıb. İlk hallar noyabr ayında qeydə alınıb və o vaxtdan bəri yoluxmaların sayı artmaqdadır. "Yüngül COVID"i necə tanımaq olar? olar?. Allerqoloq-immunoloq Vladimir Bolibokun verdiyi məlumata görə, "yüngül COVID" "Omicron"u
22.12.2024 337 Çayxorlara pis xəbər: Belə içirsinizsə, sağlamlığınız riskdədir
Çaya həddən artıq bağlı olanlar üçün çay sadəcə sevimli bir içki deyil, gündəlik həyatın vazkeçilməz parçasıdır. Onlar üçün çaysız səhərə başlamaq mümkün deyil, günorta çayı işinin bir hissəsi kimi görünür, axşam çayı isə rahatlamağın ən gözəl yoludur. Bu vəziyyət sevgi ilə alışqanlıq arasındakı inc
11.12.2024 853 Folqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici...
Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliyi eksperti Zakari Kartrayt xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə
01.12.2024 938