Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün - ÜSULLAR

Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün - ÜSULLARQida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün diqqət edilməli məqamlar məlum olub.

Azərbaycanda Qida Təhlükəsizliyi İnstitutundan Lent.az-a verilən məlumata görə, İtifadə müddəti bitmiş, qoxusu və rəngi dəyişmiş, kiflənmiş qidaları qəbul etmək olmaz:

"Bundan başqa pasterizə olunmamış süd və süd məhsullarından istifadə məsləhət görülmür".

- Qutusu zədələnmiş və ya qapağı boşalmış konservləri istifadə etməyin,

- Meyvə-tərəvəzi axar ilıq su ilə yaxşı yuyub istehlak etmək lazımdır,

- Ət, toyuq, balıq məhsullarını və südü uyğun müddətdə və temperaturda bişirin,

- Yeməkləri günlük olaraq hazırlayın, artıq qalanını isə bir dəfədən çox isitməyin,

- Yemək hazırlayıb bişirərkən və süfrəyə təqdim edərkən şəxsi gigiyena qaydalarına əməl edin".


BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 424   Tarix: 25 iyul 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş