Yemək yeyəndə niyə su içmək olmaz?
Su içmək orqanizm üçün faydalı olsa da, bəzi yeməkləri yeyərkən su içmək olmaz.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, əsas amil təkcə içmə faktı deyil, həm də istehlak edilən içkinin temperaturudur.
Artıq çəki almamağa çalışırsınızsa, meyvə şirələri, qazlı içkilər, şirin çay və qəhvə kimi tərkibində şəkər olan içkiləri qida rasionunuzdan çıxarmalısınız. Bu içkilər həzmi yavaşlada və əlavə funtların yığılmasına kömək edə bilər.
Lakin adi içməli su belə müəyyən tələblərə cavab vermədikdə mənfi təsir göstərə bilər.
Əsas qayda yemək zamanı soyuq su içməkdən çəkinməkdir. Yemək yeyərkən su içmək mədənin büzülməsinə səbəb olur və həzm prosesini çətinləşdirir. Soyuq su bədəni temperaturu saxlamaq üçün enerji sərf etməyə məcbur edir və bu, qidanın bağırsaqlara sürətlə keçməsinə gətirib çıxarır, orqanizmin onu tamamilə həzm etməsinə mane olur.
Nəticədə, mədə boş olduğu üçün insan daha tez aclıq hiss etməyə başlayır. Bundan əlavə, həzm olunmamış qidalar ağırlıq və şişkinlik hissi yarada bilər.
BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 435 Tarix: 28 sentyabr 2024
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Bu qidalar sizi tez qocaldır
İnsanların qocalması təbii proses olsa da, bəzi qidalar bu prosesi sürətləndirir. Əksər insanlar isə qocalmağı gecikdirmək və daha gənc görünmək üçün əllərindən gələni edirlər. Yaşlanmanın qarşısını aldığı deyilən məhsullar, cavanlaşmaq üçün edilən müxtəlif prosedurlar. Amma bəzi qidalar var ki, onla
05.09.2024 2008 Bağırsağın vəziyyəti əhvali-ruhiyyəmizə necə təsir edir?
Müəyyən qidalardan sonra əhvali-ruhiyyə kəskin şəkildə pisləşə bilər, digər yeməklərdən sonra isə enerji artımı hiss olunur. Bu, koqnitiv təhrif və ya özünü inandırma deyil - hər şey son vaxtlar həkimlərin və alimlərin diqqətini daha çox cəlb edən bağırsaq və beyin arasındakı əlaqədən asılıdır. bu barəd
21.09.2024 443 Qaynar çay içənlərə XƏBƏRDARLIQ: Dil xərçənginə səbəb olur
Onkoloqların araşdırmalarına görə, isti çay içmək dil xərçənginin inkişafına səbəb ola bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, dil xərçənginin əsas səbəbləri siqaret çəkmək, isti yemək və çay içməkdir. Dil tez-tez zədələnən orqandır. Eyni zamanda, dilin selikli qişası dai
17.09.2024 646 Alimlər bal arısı zəhərinin xərçəng hüceyrələrini məhv etdiyi müəyyən ediblər
Harri Perkins İnstitutunun və Qərbi Avstraliya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, bal arılarının zəhərində olan melittin peptidi xərçəng hüceyrələrini məhv edə bilər. "Report" xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "NPJ Nature Precision Oncology" jurnalında dərc edilib
21.09.2024 469 Ürəyinizdə problem olduğunu göstərən üç əlamət
Kişilərdə infartk zamanı sinədə ağrı olsa da, xüsusən qadınlar və diabetli insanlar sinədə narahatlıq hiss etmirlər. Çox vaxt ağrı hiss etmələrinə mane olan sinir zədələri var. BİG.AZ -a istinadən bildirir ki, bunu ürək cərrahı Basel Ramlavin deyib. O qeyd edib ki, digər ürək xəstəlikləri müxtəlif yollarl
14.09.2024 1358 Havalar soyuyur: Xəstələnməmək üçün nə edək?
İnsan orqanizmi havanın təlatümlərinə qarşı xeyli dözümlüdür. Orqanizmin müdafiə mexanizmləri var ki, bizi ətraf aləmin iqlim təlatümlərinə qarşı qoruyur. Həmin reaksiyalar işə düşür və bu cür qorunuruq. BİG.AZ bildirir ki, bu sözləri -a həkim, tibb üzrə elmlər doktoru Adil Qeybulla soyuq havaların insa
02.10.2024 580 Eşitmə itkisinin gözlənilməz səbəbləri bəlli oldu
Stres və qeyri-sağlam irsiyyət eşitmə qabiliyyətinin itkisinə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə RİA Novosti yazır. "Stres fonunda müxtəlif xəstəliklər inkişaf edə bilər ki, bu da eşitmə itkisinə səbəb ola bilər", - rusiyalı otorinolarinqoloq Yana Nikitkina bildirib. Həkimlər tez-te
22.09.2024 452 Bitki yağları zərərlidirmi? - Mütəxəssisdən açıqlama
Günəbaxan, qarğıdalı, soya, raps, üzüm tumu və araxis yağlarının reputasiyası o qədər də məşhur deyil. Bir çoxları hesab edir ki, onlar sağlamlıqla bağlı bir çox problemlərə, xüsusən iltihablara səbəb olur, digərləri onun zərərlərini marketinqdə rəqabətlə əlaqələndirirlər. Lakin əsl həqiqət necədir?
23.09.2024 657 Bu xəstələr üçün təhlükəli dövr - Fevrala qədər bunu etməsəniz...
Ürək-damar xəstəlikləri üçün risk faktorları arasında əsas amillər siqaret, qeyri-sağlam qidalanma, genetik faktor və oturaq həyat tərzidir. Bununla belə, payız aylarında yaşanan kəskin temperatur dalğalanmaları ürək xəstələrinin qrip və pnevmoniyaya yoluxma riskini xəstə olmayanlara nisbətən 3-10 dəf
29.09.2024 396