Qidalardakı "E" əlavələr təhlükəlidir? - Məhsul seçərkən DİQQƏT EDİN

Qidalardakı "E" əlavələr təhlükəlidir? - Məhsul seçərkən DİQQƏT EDİNMağazada keyfiyyətli məhsul seçərkən "E"lərə deyil, istehsal tarixinə, saxlama şəraitinə və saxlama müddətinə diqqət yetirmək lazımdır.

BiG.AZ Oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın Qidalanma, Biotexnologiya və Qida Təhlükəsizliyi Federal Tədqiqat Mərkəzinin Qida Kimyası Laboratoriyasının rəhbəri Vladimir Bessonov bildirib.

Cəmiyyətdə belə bir mif var ki, qidaların tərkibinə daxil olan əlavələr, boyalar, essensiyalar sağlamlığa zərərlidir. Bəziləri tərkibi ətraflı öyrənirlər və ikidən çox "E" olarsa, almırlar.

Alim hesab edir ki, istehlakçılar "E" əlavələr axtarmaq əvəzinə daha vacib parametrlərə diqqət yetirməlidirlər. Onun sözlərinə görə, özlüyündə qida əlavələrinin olması hələ ki, narahatlığa səbəb deyil.

Bessonov evdar qadınların mətbəxdə sirkəni soda ilə (E260 və E500) qarışdıraraq E262-ni özləri yaratmalarını misal çəkib.

Onun sözlərinə görə, hər zaman dad və qida əlavələri məhsulların içərisində yerləşdirilib, lakin heç də həmişə etiketdə göstərilməyib.

"Bütün qida əlavələrinin 99 faizi təbii olaraq qida emalından əldə edilir. Xüsusilə limon turşusu (E330) limondan hazırlanır", - deyə mütəxəssis əlavə edib.


BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 416   Tarix: 04 yanvar 2022  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş

Xidmetler