Balıq kürüsünün sağlamlığa faydaları
Qırmızı və qara kürü ürək, damarlar, ümmunitet, beyin üçün faydalıdır.
BiG.AZ Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə həkim dietoloq Yekaterina Muravskaya bildirib.
O qeyd edib ki, kürüdə çox sayda mikroelementlər – kaliy, fosfor, xlor, marqans, kalsiy, yod, dəmirlə zəngindir.
Eləcə də fol turşusu, lesitin, Omeqa 3-6 mənbəyidir. Bunlar isə immunitetin açarı hesab edilir.
Kürü damar daralmasının qarşısını alır, sümükləri möhkəmləndirir, beyni cavan saxlayır, təzyiqi normallaşdırır.
"Ürək xəstəlikləri, raxit, impotensiyanın profilaktikasında effektivdir. Kürü yedikdə sinir sistemi və beyin fəaliyyəti
yaxşılaşır.
Lakin onu gün ərzində çox yemək olmaz. Sutkalıq doza təbii kürü üçün 1-2 çay qaşığıdır.
Kürüdə duz və xolesterin çoxdur. Süni kürülər yeməyin.
BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1236 Tarix: 12 noyabr 2021
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Azərbaycanda qeydiyyatda olan İİV xəstələrinin sayı açıqlanıb
1987-ci ildən 2024-cü ilin II rübünün sonunadək Azərbaycanda 10 min 108 İİV (İnsanın immunçatışmazlığı virusu) xəstəsi rəsmi qeydiyyata alınıb. "Report" xəbər verir ki, bunu Səhiyyə Nazirliyi Respublika QİÇS-lə Mübarizə Mərkəzinin direktoru Famil Məmmədov deyib. Onun sözlərinə görə, onlarda
01.12.2024 576 Qrip virusunun təhlükəli mutasiyası aşkarlandı
Scripps Research şirkətinin tədqiqatçıları yeni araşdırmada H5N1 qrip virusunun sağlamlıq təhlükəsi barədə xəbərdarlıq ediblər. Q226L mutasiyası virusun insan hüceyrələri ilə qarşılıqlı əlaqə qabiliyyətini yaxşılaşdırır, bu, virusun potensial insandan insana ötürülməsi üçün mühüm addımdır. Bununla belə
15.12.2024 489 Dondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
24.11.2024 687 Qaralmış bananı yemək olar? - İstifadə etməyin yolları
Bananın qaralması meyvənin yetişmə prosesinin davam etdiyini və içindəki şəkərin artdığını göstərir. Bu, bananı daha şirin və yumşaq edir. Bəs, qaralmış bananı hansı hallarda yemək olmaz?. xəbər verir ki, bananı bu hallarda yemək olmaz:. Kif və ya pis qoxu: Əgər bananın qabığında və ya içində kif əlamətlər
21.12.2024 544 Fasiləli aclıq saç uzanmasına necə təsir edir?
Son tədqiqatlar fasiləli aclığın metabolik faydaları ilə saç uzanmasının təsiri arasında kəsişmələri aşkar edib. Bəzi iddialara görə bu üsulun saç uzanması sürətinə müsbət təsir göstərə biləcəyi deyilsə də, reallıq tamamilə fərqli olub və bu sağlamlaşdırma metodunun başqa tərəfini göstərib. -ın "New
15.12.2024 474 "Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi
25.11.2024 1494 Qaynar yeməklərin ölümcül təhlükəsi var - Xəbərdarlıq
Həddindən artıq qaynar yemək və ya içkilərin istehlakı müəyyən sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilə bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə qida borusunu yandıracaq qədər isti yeməklərin və ya içkilərin uzun müddət qəbulu qida borusu xərçəngi riskini artırır. Bu, isti qidaların həssa
06.12.2024 696 Əsəbləri sakitləşdirir, yaddaşı gücləndirir
Zəfəran tarix boyu həm qiymətli ədviyyat, həm də dərman bitkisi kimi tanınıb. Zəfəranın tərkibindəki güclü antioksidant komponentləri ilə sağlamlığa bir çox faydaları var. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, zəfəran düyü, toyuq və şorba kimi yeməklərə və ya çaya əlavə edilərək istifadə olunur. Zəfəra
10.12.2024 1005 Bu "vitamin bombası"nın azı şəfa, çoxu zəhərdir - XƏBƏRDARLIQ
Qışda bir çox insan ətirli çaytikanı çayı ilə müalicə etməyi xoşlayır. Bu, immunitet sistemini effektiv şəkildə gücləndirən unikal giləmeyvədir. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, çaytikanı qiymətli maddələrin, xüsusən də C vitamininin əsl anbarıdır ki, dondurulduqdan sonra da orada qalır. Onu
12.12.2024 884