Qarpız yeyəndə təhlükə: Tumları bu problemləri yarada bilər
İsti havalarda çox istehlak edilən qarpız təravətləndirici və sağlam təsiri ilə sevilir. Bununla belə, istehlak edərkən nəzərə alınmalı olan bəzi məqamlar var. Qarpız tumları düşündüyünüz qədər təsirsiz olmaya bilər.
BiG.AZ lent.az-a istinadən bildirir ki, qarpız nə qədər faydalı olsa da, istehlak edərkən diqqətli olmanız lazım olan meyvələrdəndir. Hər hansı bir qida kimi, həddindən artıq çox yeyilməsi zərər verə bilər. İstehlak vaxtına da diqqət yetirmək lazımdır.
Qarpızı hər an yemək mümkün kimi görünsə də, onun vaxtına diqqət etmək lazımdır. Qəlyanaltıya üstünlük verirsinizsə, yeməkdən ən tez 2 saat sonra istehlak etməyiniz daha faydalıdır. Bu şəkildə qan şəkəriniz balanslı qala bilər. Həzm sistemi bu vəziyyətdən təsirlənəcəyi üçün onun balanssızlaşmasının qarşısını ala bilərsiniz.
Qarpızın həddindən artıq istehlakı tərkibindəki təbii şəkərə görə bəzi insanlar üçün təhlükəli ola bilər. Qan şəkərinin dəyişməsi orqanizmdə müxtəlif problemlərə səbəb ola bilər. Bəzi qidaları qəbul etməklə eyni vaxtda qarpız yemək qan şəkərinizi artıra bilər.
Qarpızı yeməklə birlikdə istehlak etmək də ümumi vərdişdir. Heç bir zərəri olmasa da, istehlak etdiyiniz qidalara görə dəyişə bilər. Məsələn, yeməklə birlikdə istehlak etdiyiniz qarpızla birlikdə çörək yeyirsinizsə, orqanizminizə mənfi təsir göstərə bilər.
Hər iki qida karbohidrat qrupuna aid olduğu üçün eyni yeməkdə istehlak edildikdə fərqli problemlər yarada bilər. Yeməyin karbohidrat yükünü artırmamaq və çəki nəzarətini saxlamaq üçün bu yüklərdən yayınmalısınız.
Qarpızı diqqətlə seçib alsanız da, bir müddət gözlədikdən və yetişəndən sonra orta hissələri xarab olmağa, çürüməyə başlayır. Kəsərkən pis qoxu yaydığını və dadının dəyişdiyini düşünürsünüzsə, onu istehlak etməyin.
Tərkibində suyun yüksək olması qarpızın tez xarab olan qida olduğunu göstərir. Kəsdikdən sonra soyuducuda saxlasanız daha faydalı olar. Ancaq hər meyvə kimi qarpızın da bir gözləmə müddəti var. 3 gündən çox saxlanılarsa, dadı dəyişməyə başlaya bilər.
Qarpız tumları, ümumiyyətlə, təsirsiz bir element kimi görünsə də, həzm oluna bilmədiyi üçün onları həddindən artıq istehlak etmək tövsiyə edilmir. Toxumların istehlakı insan sağlamlığına heç bir zərər vermir. Ancaq həddindən artıq çox həzm və qaz problemlərinə səbəb ola bilər. Mümkün qədər toxumsuz yerlərdən istehlak etməyə çalışın.
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Baş ağrılarının ƏSL SƏBƏBİ BU İMİŞ - Məşhur həkim AÇIQLADI
Keçmişdə yaşanan xəsarətlər kəskin baş ağrısının ən çox yayılmış səbəbləridir. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Osteopat Vladimir Jivotov "Moskva danışır" radiostansiyasına müsahibəsində açıqlayıb. Onun sözlərinə görə, bütün məsələ diaqnozu çətin olan sümüklərin mikro yerdəyişməsidir
31.08.2021 1662 Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün belə qidalanın
Payızda immuniteti yaxşılaşdırmaq və bədəni gücləndirmək üçün sitrus meyvələrindən istifadə etmək məsləhət görülür, çünki tərkibində olan efir yağları əhval-ruhiyyəni yüksəldir. Bundan əlavə, faydalı yağlar unudulmamalıdır, onları qoz-fındıq, zeytun yağı, avokado və yağlı balıqdan əldə etmək olar. B
12.09.2021 1388 COVID-19-u öldürən maska
Meksika Milli Muxtar Universitetinin tədqiqatçıları, COVID-19-a səbəb olan SARS-CoV-2 virusunu zərərsizləşdirə bilən unikal SakCu qoruyucu maska hazırlayıblar. -ın -a istinadla verdiyi xəbərə görə, o, gümüş və misdən ibarət üç nano qatdan ibarətdir. Yaradıcıların fikrincə, gümüş və misdən ibarət bi
31.08.2021 1798 Xərçəngə qarşı hər gün yeyilməli 8 QİDA
Onkoloqlar xərçəng riskini azaltmaq üçün hər gün yeyilməli olan super təsirli 8 qidanı açıqlayıblar. -a stinadən xəbər verir ki, bu qidalar şiş hüceyrələrinin aktivləşməsinin qarşısını alır. 1. Sarımsaq. Elmi tədqiqatlar göstərib ki, müntəzəm sarımsaq yemək mədə-bağırsaq xərçəngini 12% azaldır. Sarımsağ
11.08.2021 1542 Sinənizdəki ağrı 20 dəqiqədən çox davam edərsə... - EHTİYATLI OLUN
İnfarkt ürəyi qidalandıran damarların ani tıxanması nəticəsində yaranan və ölümlə nəticələnən ciddi bir təhlükədir. Bəs bu problem özünü hansı əlamətlərlə göstərir? Hansı hallar infarkt riskini artırır? . -a istinadən türkiyəli kardioloq Refik Erdimin bununla bağlı fikirlərini təqdim edir. Soyuq və küləkl
24.08.2021 1827 Soyuqdəyməyə qarşı mübarizədə balın faydaları
İngiltərənin Oksford Universitetinin alimləri, balın soyuqdəymə simptomları və tənəffüs yoluxucu xəstəliklərlə mübarizədə, antibiotiklərdən və həddindən artıq dərmanlardan daha çox və daha faydalı ola biləcəyini göstərib. BİG.AZ deyerler.org-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər 1761 nəfərin iştira
29.08.2021 1334 Möcüzəvi meyvə: Xərçəng riskini azaldır, şəkəri salır
Çində həyat dərmanı olaraq tanınan innab saysız faydası ilə məşhurdur. Uzun illərdir şəfa qaynağı olaraq tanınan bu meyvənin yeni faydası öyrənilib. -a istinadən xəbər verir ki, innab yemək sizi bir çox xəstəliklərdən qoruyacaq. Tərkibi A və C vitamini boldur. Ürək sağlamlığı üçün xeyirlidir. Bağırsa
23.08.2021 1865 Yayda qripdən qorunmaq üçün həkim MƏSLƏHƏTİ
Payız-qış və yaz-yay aylarında insanlar tez-tez qripə yoluxurlar. BİG.AZ bildirir ki, -a açıqlama verən həkim-terapevt Şücaət Həşimov bildirir ki, qripə yoluxmaq təhlükəlidir. "Yaz-yay aylarında vitaminli meyvələr tam yetişmədiyinə görə orqanizmin ressusu aşağı düşür. Bu zaman orqanizmdə vitami
29.08.2021 879 İnsanı dəhşətli xəstəliklərdən xilas edəcək üzümlü detoks RESEPTİ
Məlum olduğu kimi, hepatit və serroz xəstəlikləri qaraciyər üçün təhlükə mənbəyidir. Qaraciyər xərçənginə yoluxduğunuzu isə bir çox simptomlar vasitəsilə öyrənə bilərsiniz. -a istinadən xəbər verir ki, qaraciyər xəstəliyinin ilkin əlaməti dəridəki rəng dəyişimidir. Bu zaman dəri sarımtıl rəngə bürünür
17.08.2021 1744