Koronavirusdan qoruyan giləmeyvə hansıdır? - FOTO

Koronavirusdan qoruyan giləmeyvə hansıdır? - FOTOMərcangilə orqanizmin qoruyucu təsirini gücləndirərək müxtəlif infeksiyalara, o cümlədən də koronavirusa qarşı qorumanı təmin edir.

BiG.AZ Oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, unu rusiyalı qida eksperti Marina Sergienko bildirib.

O, mərcangiləni superqida adlandırıb. Belə ki, onun tərkibində A, B, C, D, E vitaminləri, dəmir, maqnezium və digər mikroelementlər var.

Bu məhsul antibakterial xüsusiyyətlərə də malikdir. Mərcangilə qanı duruldur, damarların divarlarını möhkəmləndirir və onları daha elastik edir.

Lakin mərcangilə bəzi şəxslər üçün zərərli ola bilər. Odur ki, mütəxəssis hipertonaiya, xolisestit, böyrək və mədə xəstəlikərindən əziyyət çəkənlərin bu giləmeyvə ilə ehtiyatlı olmaları barədə xəbərdar edib.

Koronavirusdan qoruyan giləmeyvə hansıdır? - FOTO


BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1183   Tarix: 09 fevral 2022  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş
Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qəhvə ömrü uzadırmış: gündə neçə fincan içmək lazımdır?

Qəhvə ömrü uzatmaqla yanaşı, koqnitiv funksiyaları və yaşa bağlı xəstəliklərdən qoruyur. xəbər verir ki, yeni araşdırmaya görə, gündə 2-3 fincan qəhvə istehlakı bütün səbəblərdən ölümləri 17 faiz azaldır. Araşdırmanın müəllifləri Katia R. Lopes və Rodriqo A. Cunhandır. Onların sözlərinə görə, mütəmad

08.12.2024 716
.

Həftənin bazar ertəsi günü miokard infarktı ola bilərsiniz: Səhər saatları niyə TƏHLÜKƏLİDİR?

"Qış aylarında xəstə sayımız daha çox olur. Yayda qan təzyiqi normaya düşməyə başlayır. Bunun bir çox səbəbi var: biz tərlə maye itiririk, çox miqdarda su içirik". İnfarktların həftənin hansı günündə, saatında, ilin hansı fəslində və hansı şəraitdə daha çox baş verdiyi məlum olub. Alimləri

07.12.2024 520
.

Qaynar yeməklərin ölümcül təhlükəsi var - Xəbərdarlıq

Həddindən artıq qaynar yemək və ya içkilərin istehlakı müəyyən sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilə bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə qida borusunu yandıracaq qədər isti yeməklərin və ya içkilərin uzun müddət qəbulu qida borusu xərçəngi riskini artırır. Bu, isti qidaların həssa

06.12.2024 695
.

Bu insanların bir çox xəstəlikdən ölmə ehtimalı yüksəkdir

Hansı insanlarda təhlükəli xəstəliklərə tutulma riskinin daha yüksək olduğu ortaya çıxıb. xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, İsveçdə aparılan son araşdırmaya görə, həddindən artıq narahatlıq və xəstələnmək qorxusu ilə xarakterizə olunan həyəcan pozuqluğu olan ipoxondriya fiziki və psixoloji təsirlər

02.12.2024 1088
.

Tik-Tokda çox vaxt keçirənlər şəkər xəstəsi ola bilər

Son 30 ildə dünyada şəkər xəstəliyi halları ikiqat artıb. Dünya Səhiyyə Təşkilatı və NCD-RisC tərəfindən aparılan araşdırmaya görə, hazırda dünyada 828 milyondan artıq insan şəkərli diabetdən əziyyət çəkir. Bəs Azərbaycanda şəkər xəstələrinin sayında artım müşahidə olunurmu? Ümumiyyətlə, xəstəliyin artmasını

17.11.2024 759
.

Dərmanları soyuducuda saxlamaq olmaz

Dərmanları vanna otağı və mətbəxdə saxlamaq tövsiyyə olunmur. xəbər verir ki, Biotexnologiya və Sənaye Əczaçılığı kafedrasının dosenti, kimya elmləri namizədi Aleksey Panov dərmanların düzgün saxlanmasının onların effektivliyinə və təhlükəsizliyinə mühüm təsir etdiyini bildirib. O, dərmanların düzgü

23.11.2024 784
.

Səhər yeməyindən imtina bu XƏSTƏLİYƏ yol açır

Yeni bir araşdırma göstərir ki, səhər yeməyini müntəzəm olaraq "pas" keçmək beyin sağlamlığını pisləşdirə və demans riskini artıra bilər. "Neyrorestoratologiya" jurnalında dərc edilən tədqiqatın nəticələrinə istinadən xəbər verir ki, səhər yeməyini atlayanların, səhər yeməyi yeyənlər

09.12.2024 929
.

Gün ərzində nə qədər enerji içkisi içmək olar? - Həkim açıqladı

"Gün ərzində cəmi 250 ml enerji içkisi içmək olar". BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı rusiyalı mütəxəssis, qastroenteroloq Sofiya Kardaşova açıqlamalar verib. "Gündə 250 ml-dən çox olmayaraq enerji içkisinin qəbulu məqbuldur. Bundan əlavə, heç bir halda enerji içkilər

22.12.2024 346
.

Folqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici...

Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliyi eksperti Zakari Kartrayt xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə

01.12.2024 938
.

TOP MP3