İftara hazırlaya bilərsiniz
İftar süfrəsi üçün asan və dadlı menyu təqdim edirik:
Südlü göbələk şorbası
Ərzaqlar:
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı zeytun yağı
7 ədəd göbələk (100 q)
2 çay qaşığı un
1 diş sarımsaq
3 stəkan süd
1 çimdik duz
1 çimdik qara istiot
1 çimdik rəndələnmiş muskat qozu
1 az doğranmış şüyüd
Hazırlanması:
Kərə yağı və zeytun yağını orta ölçülü qazanda vam odda qızdırın. Göbələkləri incə doğrayın və bütün su çəkilənə qədər yağda qızardın.
Qovrulmuş göbələklərə un və əzilmiş sarımsağı əlavə edin, unun qoxusu yox olana qədər qovurmağa davam edin. Qarışığa az-az süd əlavə edin və heç bir topaq əmələ gətirmədən vam odda davamlı qarışdıraraq bişirin. İstəsəniz, su yerinə soyuq bulyonu əlavə edin. Şorba qatılaşdıqdan sonra ədviyyat və şüyüd əlavə edib isti halda süfrəyə verin.
Hünkarbəyəndi
Ərzaqlar:
Ət üçün:
2 xörək qaşığı kərə yağı
4 xörək qaşığı zeytun yağı
500 qram quzu qolu, kubok formasında doğranmış
2 orta ölçülü soğan
3 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 stəkan rəndələnmiş pomidor
1 stəkan isti su
2 çay qaşığı duz
Əzmə üçün:
1 kiloqram badımcan
2.5 stəkan süd
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı un
1 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qara istiot
Hazırlanması:
Tavaya yağ və əti töküb qovurun. Ət bütün suyunu çəkənə qədər bişirin. Soğanları çox kiçik kublara, sarımsağı isə nazik dilimlərə doğrayın və qovurulmağa davam edən ətə əlavə edin. Soğanlar tam şəffaflaşana və qazanda su qalmayana qədər bişirin. Qazana tomat pastası və sürtgəcdən keçirilmiş pomidoru əlavə edib, qarışdırın. Sonra qaynar su əlavə edib qarışdırın, qazanın qapağını bağlayın və ocağı ən aşağı rejimə qoyun. Ət yumşaq olana qədər bişirin.
Zövqünüzə görə badımcanları ocaqda qovurun. Qovrulmuş badımcanların üzərini örtüb 2 dəqiqə dincəldikdən sonra hələ isti halda qabıqlarını soyun. Badımcanları kəsmə taxtasında böyük bıçaqla bacardığınız qədər doğrayın, az qala püre halına salın və bütün suyu ilə süzgəcə qoyun. Qovrulmuş badımcanları süzgəcdən keçirin ki, püre halına gəlsin. Kərə yağı və unu orta ölçülü qazanda orta-az odda iyi gələnə qədər qovurun, sonra badımcan püresi əlavə edin və bişirin. Qazana südü az-az əlavə edib, topaqlar əmələ gətirmədən qarışdırın. Duz və istiot əlavə edib ocaqdan götürün. Bişən ətə duz və istiotu əlavə edib, ocaqdan götürün.
Süfrəyə verərkən əvvəlcə boşqablarda badımcanlı qarışığı, üzərinə isə ətli qovurmanı tökün.
"Qar damlası" şirniyyatı
Ərzaqlar:
4 yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan süd
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
2 stəkan un
Biskiviti islatmaq üçün:
3.5 stəkan süd
1 qutu qaymaq
3/4 çay fincanı şəkər tozu
Deserti üçün:
50 qram fındıq (və ya fıstıq)
Pudinqi üçün:
1 litr süd
3 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
3 xörək qaşığı un
1 ədəd yumurta sarısı
1.5 çay fincanı şəkər
80 qram ağ şokolad
1 paket krem şanti
1/2 çay fincanı süd
Üzəri üçün:
1 çay fincanı kokos
50 qram fındıq (və ya fıstıq)
Hazırlanması:
Əvvəlcə pudinq üçün qazana süd, nişasta, un, şəkər, yumurta sarısı qoyun və qarışdırın, qatılaşana qədər bişirin. Bişmiş pudinqi ocaqdan götürüb, vanil və ağ şokolad əlavə edin, şokolad əriyənə qədər qarışdırın və soyumağa qoyun. Soyudulmuş pudinqə 1 paket krem şanti və yarım çay fincanı süd əlavə edib mikserlə 4-5 dəqiqə çalın. Biskivitləri islatmaq üçün bir qabda süd, qaymaq və şəkəri qarışdırıb kənarda saxlayaq.
Kənarda yumurta və şəkər tozunu mikserlə qarışdırın. Südü əlavə edib, qarışdırmağa davam edin. Unu, qabartma tozunu və vanili ələkdən keçirib tökün və qarışdırın. Sobaya qoyacağınız qaba yağlı kağız sərib, üzərinə xəmiri tökün. Əvvəlcədən 170 dərəcə isidilmiş sobada təxminən 25 dəqiqə bişirin. Soyuduqdan sonra biskiviti ikiyə bölün. Birini qaba qoyub, südlü qarışığı üzərinə tökün. Sonra üzərinə pudinqin yarısını tökün, fındıq və püstə səpin. Üzərini digər yarı biskivitlə örtün. Südlü qaymaq qarışığını, qalan pudinqi tamamilə tortun üzərinə tökün və səliqəyə salın. Üztünü hind qozu ilə bəzəyin. Soyuducuda bir gecə və ya 7-8 saat saxlayın.
Axşam.az
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş