Bütün dövrlərin ən yaxşı əsərləri - SİYAHI
125 ingilis və amerikan yazarın qatıldığı sorğuda bütün zamanların ən yaxşı yazarı - Lev Tolstoy seçildi. Onun "Anna Karenina" romanı 19-cu yüzilliyin, Vladimir Nabokovun "Lolita"sı isə 20-ci əsrin ən yaxşı kitabları sayıldı.
BiG.AZ itcnews.com-a istinadən bildirir ki, sorğu "New York Times"ın yazarı Peder Zane-in redaktorluğu ilə aparılıb.
Beləliklə:
20-ci əsrin 10 ən yaxşı əsəri
Lolita, Vladimir Nabokov
Möhtəşəm Gatsby, F.Scott Fitzgerald
İtirilmiş zamanın sorağında, Marcel Proust
Uliss, James Joyce
Dublinlilər, James Joyce
Səs və Qəzəb, William Faulkner
Yüz ilin tənhalığı, Gabriel Garcia Marquez
Mayaka doğru , Virginia Woolf
Flannery O’Connor-un bütün hekayələri
Ölgün atəş, Vladimir Nabokov
19-cu əsrin 10 ən yaxşı əsəri
Anna Karenina, Lev Tolstoy
Madam Bovari, Gustave Flaubert
Hərb və sülh, Lev Tolstoy
Hekleberi Finnin macəraları, Mark Twain Çexovun bütün hekayələri
Midlmarç, George Eliot
Mobi Dik, Herman Melville
Böyük ümidlər, Charles Dickens
Cinayət və cəza, Fyodor Dostoyevski
Emma, Jane Austen
Bütün dövrlərin 10 ən yaxşı yazarı (ballar)
Lev Tolstoy, 327
William Shakespeare, 293
James Joyce, 194
Vladimir Nabokov, 190
Fyodor Dostoyevski, 177
William Faulkner, 173
Charles Dickens, 168
Anton Çexov, 165
Gustave Flaubert, 163
Jane Austen, 161
BiG.Az
Telegramda izləyin
Maraqlı Baxılıb: 2216 Tarix: 19 sentyabr 2013
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Həkimlər evə yolladı, süni intellektdən soruşdu - dərhal xəstəxanaya qaçdı
Norveçdə yaşayan 49 yaşlı kişi şiddətli qarın ağrısı ilə xəstəxananın Təcili yardım şöbəsinə müraciət edib. İlkin müayinədən sonra həkimlər onun vəziyyətinin ciddi olmadığını bildirərək mədə turşuluğuna qarşı dərman yazıb evə göndəriblər. Lakin ağrıları səngiməyən xəstənin həyatını bu dəfə süni intellek
07.12.2025 608 Alimlər dünyada ilk dəfə "toxunula bilən" ekran yaratdılar
Kaliforniya Universitetinin (Santa-Barbara) alimləri təsviri göstərməklə yanaşı, ekranın səthində hiss olunan relyef formalaşdıra bilən eksperimental displey təqdim ediblər. Qaynarinfo xəbər verir ki, layihə haqqında məlumat "Science Robotics" jurnalında dərc olunub. Burada Yon Visselin rəhbərli
08.12.2025 381 Balığın təzə olub-olmadığını belə yoxlayın
Balığın təhlükəsiz olması üçün onu düzgün seçmək, saxlamaq və hazırlamaq çox vacibdir. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, həkimlərbalıq alarkən nələrə diqqət etməli olduğunuzu, məhsulu necə saxlamaq və bişirmək lazım olduğunu izah edib. Qeyd edilir ki, hətta piştaxtada diri görünən balıq belə
14.12.2025 144 Göz sağlamlığı üçün faydalı təbii qidalar
Qeyri-sağlam qidalanma və ekoloji amillər bütün orqanlara, o cümlədən, gözlərin sağlamlığına mənfi təsir göstərir. Son vaxtlar bioaktiv qidalara tələbat olduqca artmaqdadır. Bitki mənşəli bioloji aktivliyə malik həmin məhsullar kapsul, tablet, toz, sirop və digər formada hazırlanır. Ona görə də gözlə
09.12.2025 501 Alimlər zəhərə davamlı qurbağa növü aşkar atdilər
Alimlər gözlənilməz dərəcədə güclü zəhər dözümlülüyünə malik və təhlükəli iynələrinə baxmayaraq, mütəmadi olaraq eşşəkarısı ilə qidalanan qurbağa növü aşkar ediblər. xəbər verir ki, tədqiqatçıların fikrincə bu növ heyvanlarda zəhərə tolerantlığın necə formalaşdığını öyrənmək üçün faydalı bir model ol
07.12.2025 367 Dünyanın ən yaxşı 100 mətbəxi açıqlandı: Azərbaycan neçəncidir?
Dünyanın ən yaxşı mətbəxləri açıqlanıb. Ölkə.Az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, beynəlxalq qiymətləndirmələrə görə, ləzzət sıralamasında aşağıdakı 100 ölkə yer alıb. Siyahıda Azərbaycan və ona sərhəd ölkələr - Türkiyə, Qazaxıstan, Rusiya, İran, Ermənistan və Gürcüstan yer alıb. Həmin siyahın
08.12.2025 1915 Duz əti sərtləşdirir?
Mətbəxdə tez-tez müzakirə olunan suallardan biri də duzun ətə təsiridir. Mütəxəssislərin fikrincə, duz düzgün vaxtda və ölçüdə istifadə edilmədikdə ətin sərtləşməsinə səbəb ola bilər. Lakin doğru texnika ilə tətbiq edildikdə duz ətin dadını və teksturasını yaxşılaşdıra da bilər. xəbər verir ki, araşdırmala
14.12.2025 128 Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır
ündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır. xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında olan polifenollar və liflər orqanizmin antioksidant qabiliyyətini ciddi şəkildə artırır
14.12.2025 162 Tezbazar.Az - Xidmətlər, təmir, tikinti və digər xidmət elanları
Pulsuz elanlar saytı -da təmir, tikinti və digər xidmətlərlə bağlı elanlar yerləşdirilir. Evini təmir etdirməyə hazırlaşanlar və tikintiyə başlamaq istəyənlərin diqqəti bizdə olsun!. Onlayn elanlar platforması olan xidmətinizdədir! Biz sizə hər məsələdə kömək etməyə hazırıq. Təmir və ya tikintiyə başlama
13.12.2025 607