Unla qızardılan balıq təhlükə saçır - Mütəxəssislər evdar xanımlara səsləndi

Unla qızardılan balıq təhlükə saçır - Mütəxəssislər evdar xanımlara səsləndi

Balıq sağlamlıq üçün kifayət qədər lazımlı məhsuldur.

Əksəriyyət balığı qızartma formada sevir. Yağda isə balıq qızartıqda un mütləq istifadə olunur.

Bəs balığı unla qızartmağın səhhətinizdə ciddi problem yarada biləcəyindən xəbərdarsınız?

BiG.AZ medicina.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər bu barədə şok açıqlamalar verib.

Məlumata görə, balıq unla qızardıldıqda, karbonhidrat və şəkərin yüksək istiliyə məruz qalması xərçəng tərkibli maddələri meydana çıxarır.
Eyni zamanda xərçəng tipli hüceyrələr yağda qızardılan digər məhsullarda da özünü göstərir.

Amerikalı mütəxəssislər, unla qızardılan məhsulların sağlamlıq üçün çox zərərli olduğunu açıblayıblar.

Bəs balıq necə bişirilməlidir?

Balığı buğlama olaraq bişirmək düzgün bişirmək üsulları arasında yer alır. Həmçinin balığı yüksək istilik yerinə aşağı dərəcədə sobada bişirə bilərsiniz.

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 050 3422489

f Paylaş
Bölmə: Maraqlı Oxunub: 2055 Tarix: 11.03.2018



Unvan.az - elanlar sayti
Şərh yazmaq üçün Qeydiyyatdan Keç və ya Sayta daxil ol
olmus_arzular
olmus_arzular 11.03.2018
Olsada yesem o gozel baligi


 
sensizlik2005
sensizlik2005 11.03.2018
Baliq boldu ama cox xoslamiram ayda bir defe


 
vetenperver
vetenperver 11.03.2018
Balıqdan gözəl yemək var bəyəm..


 
Gunay_meherremova
Gunay_meherremova 11.03.2018
Baliq xowlayiram ama her deyqe yeyen deyilem meslehete gore cox sagol


 
tansu
tansu 11.03.2018
Zaten yemirem.iysinden zehlem gedir.


 


Pulsuz elanlar sayti

Azərbaycandan son xəbərlər