Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Bu yağlar xərçəng riskini artırırYemək qızartdığınız yağlardan təkrar istifadə etmək xərçəngin inkişafına səbəb olur.

Alimlərin fikrinə görə, təkrar qızardılmış yağ öz tərkibini dəyişir və onda güclü toksiki kanserogen akrolein əmələ gəlir. Akrolein isə bir çox xərçəng növünün inkişafına gətirib çıxarır.

Mütəxəssislər qidalanmada qızardılmış qidaların miqdarını minimuma azaltmağı və yağı heç zaman təkrar qızdırmamağı tövsiyə edirlər./Axşam.az


BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1187   Tarix: 19 iyul 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş