Makaronu təkrar qızdırıb yeməyin - TƏHLÜKƏLİDİR

Makaronu təkrar qızdırıb yeməyin - TƏHLÜKƏLİDİRMakaron zülal tərkibi ilə süd və əti də əvəz edəcək qədər faydalı qidadır. Lakin onun yeyilməsində çox səhvlərə yol verilir.

BiG.AZ Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, həkim dietoloq Mariyat Muxina makaronla yağlı sousların istifadəsini məslhət görmür.

"Lakin həmişə yeni bişmiş makaron yemək lazımdır. Dünəndən qalma soyumuş makaronu qızdırın yemək olmaz. Xüsusən mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda, unda olan karbohidrat nişasta bərkiyir, həzm sistemi bu qidanı həzm edə bilmir.

Yenidən qızdırdıqda, elektronlar ayrılır, makaronda sərbəst radikallar əmələ gəlir. Sərbəst radikalla risə hüceyrələrdə bəd mutasiyalar əmələ gətirir. Ona görə makaronu bişirən kimi yeyin. Soyuducuda saxlamayın".


BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 905   Tarix: 02 iyun 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti