Qadınların koronavirusa yoluxma riski niyə azdır?

Qadınların koronavirusa yoluxma riski niyə azdır?Multivitaminlər, D vitamini, probiotiklər və Omeqa-3 yağ turşularının istifadəsi koronavirus infeksiyası riskini 10-15 % azalda bilər. Lakin ABŞ, İsveç və İngiltərə alimlərinin araşdırmasının nəticələrinə görə, bu metod yalnız qadınlar üçün təsirli olur. Tədqiqatın nəticələri "MedRxiv" saytında yayımlanıb.

Mütəxəssislər araşdırmada pasiyentlərin xəstəliyi necə keçirdikləri barədə məlumat paylaşdıqları "COVID Symptom Study App" proqramından istifadə ediblər. Əsas olaraq təxminən 400 min xəstənin sorğu anketi götürülüb, onların demək olar ki, yarısı pandemiya başlayandan bəri müxtəlif əlavələr qəbul edib.

Eyni zamanda, C vitamini, sarımsaq və sink istifadəsinin hər iki cinsin nümayəndələri üzərində heç bir təsiri olmadığı ortaya çıxıb. Multivitamin istifadəsinin infeksiya riskini 13%, D vitamininin 9%, probiotiklərin 14%, Omeqa-3 yağ turşularının 12% azaltdığı qeyd olunub. Ancaq bu əlaqə yalnız qadınlarda tapılıb.

K.G.Razumovski adına Moskva Dövlət Texnologiya və İdarəetmə Universitetinin taxıl emalı texnologiyası, çörək, makaron və qənnadı məhsulları istehsalı kafedrasının müdiri İqor Nikitin deyib ki, bəzi qida əlavələri immun sisteminə az, lakin müsbət təsir göstərir.

"Qida əlavələri yalnız vitamin çatışmazlığı olan insanlarda immuniteti artırmağa kömək edir. Yəqin ki, tədqiqat iştirakçıları sink və C vitamini çatışmazlığından əziyyət çəkməyib" - Nikitin "İzvestiya"ya açıqlamasında bildirib.

"Ancaq komponentlərin istifadəsinin təsirinin qadınlarda nəzərə çarpmasının və kişilərdə infeksiya riskinə heç bir şəkildə təsir etməməsinin səbəbi fərqli yanaşmalar ola bilər", M.V. Lomonosov Universitetinin professoru Oleq Medvedev deyib. O, qadınların sağlamlıqlarına qayğı göstərməkdə daha mütəşəkkil olduqlarına inanır.(publika)


BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1002   Tarix: 04 yanvar 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əncirlə süd - 10 dərdə dərmandır

İnsan orqanizminə ən faydalı qidalar sırasında süd, bal, yumurta, əncir və s. bir çox qida məhsullarının adını çəkə bilərik. Ayrı-ayrılıqda onların hər biri insan orqanizmini lazımı vitaminlərlə təmin edir. Bəs siz südlü əncirin inanılmaz faydalarını bilirdinizmi?. xəbər verir ki, əncirin insan sağlamlığın

10.08.2021 2433
.

Saç tökülməsi sizi qorxutmasın! Çarə TAPILDI!!!

Dəmir, zülal və sinkin orqanizdə çatmamazlığı saçların tökülməsiinə səbəb olur. Hamiləlik, tiroid, şəkər, qaraciyər və böyrək xəstəlikləri də saçı tökür. Həddindən artıq diaeta, xərçəng xəstəliklərinin müalicəsində istifadə edilən bəzi dərmanlar da saçları tökər, həmçinin rənglənmədə istifadə edilə

17.09.2021 1439
.

Ömürlük dərmana məhkum olan "Miasteniya" xəstələri əməliyyatla sağala bilər? - CƏRRAH AÇIQLADI

Bir çoxlarının məlumatsız olduğu "Miasteniya Gravis" xəstəliyindən müalicə alan insan sayı təəssüf ki Azərbaycanda da az deyil. Lakin bu xəstəlik haqqında eşitmədikləri üçün artıq miasteniyanın ağırlaşmış formasında həkimə müraciət edirlər. Bəs bu xəstəliyin simptomları nədir? Onun barəsi

08.09.2021 960
.

Soyuqdəyməyə qarşı mübarizədə balın faydaları

İngiltərənin Oksford Universitetinin alimləri, balın soyuqdəymə simptomları və tənəffüs yoluxucu xəstəliklərlə mübarizədə, antibiotiklərdən və həddindən artıq dərmanlardan daha çox və daha faydalı ola biləcəyini göstərib. BİG.AZ deyerler.org-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər 1761 nəfərin iştira

29.08.2021 1334
.

İsti havalarda orqanizminizi bunlarla qoruyun

Havaların çox isti keçməsi bir çoxlarının səhhətində problemlər yaradır. Yüksək temperatur metabolizmdə dəyişikliyə səbəb olur. Xroniki xəstəliyi olanlar, uşaqlar və yaşlılar isti havada xüsusi qulluq tələb edir. İsti hava ürək, sinir xəstəliklərinin artmasına gətirib çıxarır. İsti havada bədən temperatur

15.08.2021 1261
.

Xərçəngə qarşı hər gün yeyilməli 8 QİDA

Onkoloqlar xərçəng riskini azaltmaq üçün hər gün yeyilməli olan super təsirli 8 qidanı açıqlayıblar. -a stinadən xəbər verir ki, bu qidalar şiş hüceyrələrinin aktivləşməsinin qarşısını alır. 1. Sarımsaq. Elmi tədqiqatlar göstərib ki, müntəzəm sarımsaq yemək mədə-bağırsaq xərçəngini 12% azaldır. Sarımsağ

11.08.2021 1542
.

Koronaviruslu insanların peyvənd vurdurması hansı nəticələrə səbəb olur?

"Koronavirus infeksiyası müəyyən edilən şəxslər peyvənd vurdurmalı deyillər". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə biologiya elmlər doktoru, Corc Meyson Universitetinin Sistem Biologiyası Məktəbinin professoru Ança Baranova "Sputnik" radiosuna açıqlamasında deyib. Həmçinin, nəzər

27.08.2021 1409
.

Həkim üzün vəziyyətinə görə diaqnoz edilən təhlükəli xəstəlikləri açıqladı

Asimmetrik üz insultun ilk əlamətlərindən biri ola bilər. Bu barədə rusiyalı onkoloq İvan Karasev danışıb. Onun sözlərinə görə, əksər xəstəliklər insanın üzündə müəyyən izlər buraxır. "Üzdəki quru və çatlamış dəri bədənin susuz qalmasının bir əlamətidir. Bu simptom həm də tər vəzilərinin işi il

28.08.2021 914
.

Həddən artıq tərləmənin SƏBƏBLƏRİ

Tərləmə fizioloji prosesdir. Tərləmənin köməyi ilə bədənimiz öz normal hərarətini saxlayır. -a istinadla bildirir ki, mütəxəssislər bununla bağlı maraqlı məlumatlar verir:. - Bundan əlavə tərlə birlikdə orqanizmdən artıq və ziyanlı maddələr (toksinlər, şlaklar və s.) ifraz olunur. İnsana isti oland

18.08.2021 1367