Toyuğun bu hissələrini YEMƏYİN - ZƏRƏRLİDİR

Toyuğun bu hissələrini YEMƏYİN - ZƏRƏRLİDİRToyuğun heç də hər hissəsi eyni dərəcədə orqanizm üçün faydalıdır. Burda fərqi yoxdur, istər broyler, istər kənd, həyət toyuğu.

BiG.AZ Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, çinli qastroenteroloq Siayu Yan toyuğun zərərli hissələrini açıqlayıb.

"Toyuğun dərisi nə qədər dadlı olsa, xırçıltılı olsa da onu heç vaxt yeməyin. Dərinin səthində və tüklərin dərinliyində xaricdən keçən mikroorqanizmlər, dəri bakteriyaları çox olur. Eləcə də dərinin altındakı piy orqanizm üçün zərərlidir.

Toyuq dərisində kollagen və kalsium olması isə mifdir.

Toyuğun arxa, quyruq hissəsi də kəsilib atılmalıdır. Orda da bakteriya, parazit çoxdur. Bunlar toyuq qaynar suda, odda bişirildikdə də davamlılıq göstərib qalır.

Toyuq iççalatı, aöciyərləri də təhlükəlidir.

Ən az zərərli toyuğun başıdır, onu bişirmək olar, amma toyuq başının faydaları haqqında deyilənlər şişirdilib. Orda orqanizm üçün faydalı heç nə yoxdur".

Eləcə də digər alimlər ağ toyuq ətini yeməyi tövsiyə edir. Əgər toyuğun əti qaramtıl, tünddürsə, onda zərərli toksinlər, antibiotiklər çoxdur.


BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 3476   Tarix: 24 noyabr 2020  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yorğun hiss edirsinizsə, bunları yeyin

Yorğunluq özünü daha çox qış ayında büruzə verir. Əksər insanlar fəsil dəyişən zaman bu haldan əziyyət çəkir. Ancaq halsızlıq, yorğunluq çox zaman qanazlığı və vitamin çatışmazlığının da əlaməti ola bilər. Axşam.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, əgər sizdə yorğunluqla yanaşı saç tökülməsi

25.02.2024 961
.

Diz-oynaq ağrılarında nəyə diqqət etməliyik? - VİDEO

Baku TV-də yayımlanan "Baku Med" verilişinin yeni buraxılışı efirə gedib. Verilişin budəfəki sayında artroz və bud-çanaq oynağının zədələnməsi, uşaqlarda serebral iflic kimi mövzular müzakirə olunub, eləcə də sümükləri gücləndirməyə kömək edən üsullardan bəhs olunub. Proqramın qonağı cərrah

24.03.2024 573
.

Orqanizmi qripdən qoruyan zülal kəşf edildi

Alimlər COVID-19, qrip və digər viruslardan qoruya bilən zülal kəşf ediblər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, AGO4 zülalı nadir antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir. Tədqiqatçılar zərərli mikroorqanizmlərə qarşı ən böyük həssaslıq unikal protein çatışmazlığı olan hüceyrələrdə müşahidə olunur

31.12.2023 946
.

Xərçəngin ən çox yayıldığı ölkələr – SİYAHI

Xərçəngin yayılmasının ölkələr üzrə reytinqi Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının Qlobal təşəbbüsünün məlumatlarına əsaslanır. Mütəxəssislər araşdırma çərçivəsində hansı ölkələrin xərçəngdən daha çox əziyyət çəkdiyini müəyyən ediblər. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, bu reytinq Ümumdünya Səhiyy

31.12.2023 1383
.

Çayı əsla belə içməyin - ciddi xəstəliklər yaradır

Çox isti çay və ya hər hansı isti içki ağız, boğaz və həzm sisteminə ciddi şəkildə zərər verə bilər. BİG.AZ -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər bununla bağlı xəbərdarlıq edib. Bildirilir ki, içkilər 65 dərəcədən yuxarı istilikdə içildikdə qida borusunda yanma və qıcıqlanmaya səbəb olan ezofagit xəstəliyinə

18.02.2024 1475
.

İnfarktı bir ay öncədən bilmək olur

Bəzi əlamətlər infarktı 1 ay əvvəldən müəyyən etməyə imkan verir. xəbər verir ki, sinə ağrısı, sinə içində ağırlıq və ürək döyüntüsünün artması infarktdan bir ay əvvəl baş verə biləcək ümumi simptomlardır. Bədəniniz ürəyə qan və oksigen axınının azalması ilə mübarizə apardıqca bu simptomlar inkişaf edir

20.03.2024 657
.

Qan təzyiqini normada saxlayan qidalar

Yüksək qan təzyiqi (hipertoniya) damarlarda qan təzyiqinin normadan yüksək olduğu bir vəziyyətdir. Qan təzyiqi, ürəyin qanı damarlar vasitəsilə bədənə vurması zamanı yaranan təzyiqdir. Davamlı yüksək qan təzyiqi həyatı riskə atan xroniki xəstəliklərə yol aça bilər. Buna görə də, necə yediyiniz böyü

17.12.2023 1510
.

Dünyanı təhdid edən xəstəlik: sürətlə artır – Azərbaycanda da...

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının son hesabatına görə, 2050-ci ildə dünyada xərçəngə tutulma halları 77 faiz artacaq. Buna səbəb piylənmə, alkoqol və siqaret aludəliyi, qida məhsullarının xarab olması və yanlış qidalanma vərdişləridir. Maraqlıdır, bu xəstəliyin qarşısını necə ala bilərik?. Məsələ ilə bağl

20.03.2024 858
.

Bu məhsullar 40 yaşdan sonra qocalma prosesini SÜRƏTLƏNDİRİR

Özünüzə qulluq etmək və düzgün yemək xüsusilə 40 yaşdan sonra, qocalma əlamətləri görünməyə başlayanda daha vacib olur. xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, həkim Ulyana Verner qocalma prosesinin genetik xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, qidalanmanın gəncliyin və enerjinin qorunmasına təsirini açıqlayıb

26.12.2023 1384