Qatıqla birlikdə yeyildikdə baxın nələrə faydalıdır

Qatıqla birlikdə yeyildikdə baxın nələrə faydalıdır
Yay-qış yeyilə biləcək tut qurusunun tərkibində yüksək miqdarda C vitamini və dəmir var.

Tək başına yeyildikdə böyük antioksidan qaynağı olan tut qatıqla birlikdə yeyildikdə şirniyyat istəyinin qarşısını alır. Tutun yarpağı , meyvəsi, sapı da antioksidan baxımından son dərəcə güclüdür. Antioksidanlar sərbəst radikalların hüceyrəyə verdiyi zərərlərin qarşısını alır. Bundan başqa tut meyvəsi tərkibində Resveratrol antioksidanı var. Bu antioksidan növü daha uzun yaşamağı təmin edir və eyni zamanda yaşlanmayı gecikdirir.
Quru tut Çin tibbində uzun müddət xərçəngə qarşı şəfa məqsədilə istifadə edilmişdir. Edilən araşdırmalar nəticəsində bu üsulun düzgün olduğunu göstərilmişdir.

Elmi araşdırmalar göstərir ki, quru tut qan şəkərini tənzimləyir. Tutun tərkibindəki DNJ maddəsi qan şəkərini nəzarətdə saxlayır. Amma diabet xəstələri porsion nəzarətini saxlamaqla yeməlidir.

Lif baxımından zəngin quru tut bağırsaqların nizamlı işləməsini təmin edir. Ürək sağlamlığını qoruyaraq xolestrol səviyyəsini aşağı salır.

Qatıq və quru tut qarışımını ara yeməklərdə və ya səhər yeməyində yeyə bilərsiniz. Bu sayədə artıq çəkilərdən xilas ola bilərsiniz.(metbuat)

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

f Paylaş
Bölmə: Maraqlı Oxunub: 963 Tarix: 11.08.2019
Şərh yazmaq üçün Qeydiyyatdan Keç və ya Sayta daxil ol


Unvan.az Turlar ev alqi satqisi

Azərbaycandan son xəbərlər