Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan şirniyyat

Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan şirniyyat

Münxen Universiteti (Almaniya) alimləri sübut edir ki, sokoladın istehlakı ürəyin sağlamlığına çox müsbət təsir edir.

BiG.AZ saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, alimlərin fikrinə görə, şokoladın müntəzəm olaraq az miqdarda istehlakı ürək xəstəliklərinin riskini 23% (!) azaldır.

Alimlər bunu sokoladda olan flavonoidlərlə əlaqələndirirlər. Bu bioloji aktiv maddələr damarları möhkəmləndirir, onların elastikliyini artırır, arterial təzyiqi və ürək ritmini tənzimləyir.

Araşdırma zamanı 500 min insanın qidalanma haqqında məlumatları analiz olunub.

Lakin alimlər xəbərdarlıq edir ki, yalnız keyfiyyətli acı şokolad ürək və damarlara müsbət təsir edir. Ağ, südlü və s. şokolad növləri tərkibində olan çoxlu yağ və şəkərə görə ürək və damarlar üçün əksinə ziyanlıdır.

Həmçinin mütəxəssislər şokoladı az miqdarda yeməyi (1 ay ərzində 3 "plitka"dan çox olmayaraq) tövsiyə edirlər.

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 050 3422489

f Paylaş
Bölmə: Xəbərlər Oxunub: 1143 Tarix: 23.10.2018



Unvan.az - elanlar sayti
Şərh yazmaq üçün Qeydiyyatdan Keç və ya Sayta daxil ol
Sevgisizem
Sevgisizem 23.10.2018
En sevdiyim Sokaladdir