Yumurta qabığının bu günə qədər bilmədiyimiz FAYDALARI

Yumurta qabığının bu günə qədər bilmədiyimiz FAYDALARI
Yumurta qabığını zibilə atmaq əvəzinə yemək daha məsləhətlidir.

Bu barədə alimlər yeni araşdırmanın nəticələrini açıqlayarkən bildiriblər.

Yumurtanın qabığını 93 dərəcədə 10-15 dəqiqə sobada bişirmək lazımdır ki, tərkibindəki bakteriyalar ölsün. Alimlər qeyd edirlər ki, yumurtanın qabığında kalsiumun miqdarı çoxdur. Yumurta qabığının 95 faizi kalsium karbonatla zəngindir.

Sadəcə bir yumurta qabığının tərkibində 2 qram kalsium var. Amma yumurta qabığını qətiyyən çiy formada yemək olmaz.

Əvvəlcə qabıqları qaynadın, sonra isə sobada 93 dərəcədə 10-15 dəqiqə bişirin. Bişmiş qabıqları üyüdün və toz şəklinə salın.

Qabığın tərkibindəki kalsium qadınlarda qocalma ilə əlaqədar üzə çıxan osteoporoz ağrılarını və sümük əriməsinin qarşısını alır.

Üyüdülmüş yumurta qabığını un ilə karışdırmaq və bu undan müxtəlif məmulatlar hazırlayıb yemək olar.

Amma diqətli olmaq lazımdır ki, kalsiumun çox olması da orqanizmə ziyandır. Normal bir insanın gündəlik kalsium ehtiyacı 1 qramdır.

mənbə: olke.az

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 050 3422489

f Paylaş
Bölmə: Sağlam ol Oxunub: 1396 Tarix: 06.08.2018



Unvan.az - elanlar sayti
Şərh yazmaq üçün Qeydiyyatdan Keç və ya Sayta daxil ol
MELEK_UZLU_SEYTAN
MELEK_UZLU_SEYTAN 06.08.2018
Men yumartasin yemirem qaldi qabigindan istifade edim


 
Pulsuz elanlar sayti

Azərbaycandan son xəbərlər