Şəkərdən 10 faydalı istifadə üsulu
Sən demə şəkəri təkcə şirin-çay və ya şirniyyat bişirmək üçün deyil, öz təyinatından başqa məqsədlərlə də istifadə etmək mümkündür, inanılmaz olsa da şəkərin çox faydalı gizli xüsusiyyətləri də vardır.1. Şəkər xroniki ağrılara səbəb olan və yaranın bitişməsinə əngəl olan bakteriyaları öldürməyə qadirdir. Bunu çox sadə proseslə izah etmək olar, bakteriyaların çoxalması üçün rütubət lazımdır. Şəkərdən hazırlanmış sarğı isə istənilən nəmi hopdurma qabiliyyətinə malikdir.2. Acı, istiotlu yeməkdən sonra ürəyinizdən buz yemək keçir? Bu heç də mütləq deyil, ağzınıza bircə qaşıq şəkər almaq bəsdir ki, o dərhal qıcıqlanmanı aradan götürsün. Əgər siz şəkər nəticəsində arıqlayırsınızsa, onda sadəcə şəkəri udmayın.3. Təəccüblü olmasa da faktdır. əgər boya çəkilmiş dodağa şəkər səpsən və bir az müddətdən sonra dodağı yalasan, onda boya dodaqda daha çox qalar.4. Şəkər maska və ya skrabları artıq çoxdan məşhurdur. Onları bütün kosmetik salonlarda tətbiq edirlər. Istər, üz, istər də bədən üçün. Onu ev şəraitində hazırlamaq da çətin deyil. Sadəcə şəkəri zeytun yağı ilə qarışdırın və öz zövqünüzə görə istənilən efir yağını əlavə edin. Dəriniz incə və ipək kimi zərif olacaq.5. Şəkəri ləkə çıxardıcı maddə kimi istifadə etmək olar. O çox asanlıqla ot ləkələrini çıxardır. Sadəcə ləkəni isladın, üzərinə şəkər çəkin, bir saat saxlayın. Inanın ki, nəticə sizi də təəccübləndirəcək.6. Şəkər qəhvə öyüdən maşından keçirilmiş qəhvənin və istənilən digər ədviyyatın qoxusunu və rəngini udmaq qabiliyyətinə malikdir.7. Şəkər nəinki istiotlu və acı yeməklər zamanı, həm də qaynar içki ili dili yandırdıqda köməyinizə çata bilər. Sadəcə bir qaşıq şəkəri diliniz üzərinə qoyun və ağrı dərhal keçəcək.8. Pomada dodağınızda yaxşı qalmır? Şəkərdən və zeytun yağından hazırlamış qatışığı dodağınıza çəkin .30 saniyə gözləyin, sonra silin və ürəklə makiyaj çəkə bilərsiniz. Hər şey ideal olacaq.9. Hamı bilir ki, sürtgü yağlarını əldən adi sabun vasitəsi ilə təmizləmək olduqca çətindir. Amma şəkər və istənilən yağdan hazırlanmış bir qatışığı ələ çəkib, sonra əlləri su ilə yumaq mümkündür.10. Şəkər gülləri təravətli saxlamağa kömək edir. Sadəcə güldandakı suya (və ya dibçəyə verdiyiniz suya) üç qaşıq şəkər və 2 qaşıq sirkə tökün. Şəkər bitkinin kökləri üçün, sirkə isə bakteriyaların qarşısını almaq üçün faydalıdır.
BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 11360 Tarix: 19 yanvar 2018
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşDünyanın ən məşhur dietoloqlarının tarixə düşən pəhrizləri
Məşhur dietoloq Pol Breq deyirdi ki, ömrü uzatmağın ən yaxşı yolu onu qısaltmamaqdır. O, hesab edirdi ki, ömrü qısaldan və xəstəliklərin yaranmasına səbəb olan başlıca amil qeyri-sağlam qidalanmadır. -a istinadən bu yazıda oxucuları dünyanın populyar dietoloqlarının pəhrizləri ilə tanış edir. Anri Şeno
20.08.2021 1329 Əncirlə süd - 10 dərdə dərmandır
İnsan orqanizminə ən faydalı qidalar sırasında süd, bal, yumurta, əncir və s. bir çox qida məhsullarının adını çəkə bilərik. Ayrı-ayrılıqda onların hər biri insan orqanizmini lazımı vitaminlərlə təmin edir. Bəs siz südlü əncirin inanılmaz faydalarını bilirdinizmi?. xəbər verir ki, əncirin insan sağlamlığın
10.08.2021 2433 Həddən artıq tərləmənin SƏBƏBLƏRİ
Tərləmə fizioloji prosesdir. Tərləmənin köməyi ilə bədənimiz öz normal hərarətini saxlayır. -a istinadla bildirir ki, mütəxəssislər bununla bağlı maraqlı məlumatlar verir:. - Bundan əlavə tərlə birlikdə orqanizmdən artıq və ziyanlı maddələr (toksinlər, şlaklar və s.) ifraz olunur. İnsana isti oland
18.08.2021 1367 Koronavirusun yeni ştammına "Mu" ADI VERİLDİ
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) Yunanıstan əlifbasındakı hər sıralamasına uyğun olaraq Dominikan Respublikasında rast gəlinən koronavirusun yeni ştammını (B.1.621) "Mu" adlandırıb. APA-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə ölkənin Səhiyyə Nazirliyi məlumat yayıb. May ayından etibarən Domikanı
02.09.2021 994 Xərçəngə qarşı hər gün yeyilməli 8 QİDA
Onkoloqlar xərçəng riskini azaltmaq üçün hər gün yeyilməli olan super təsirli 8 qidanı açıqlayıblar. -a stinadən xəbər verir ki, bu qidalar şiş hüceyrələrinin aktivləşməsinin qarşısını alır. 1. Sarımsaq. Elmi tədqiqatlar göstərib ki, müntəzəm sarımsaq yemək mədə-bağırsaq xərçəngini 12% azaldır. Sarımsağ
11.08.2021 1542 Koronaviruslu insanların peyvənd vurdurması hansı nəticələrə səbəb olur?
"Koronavirus infeksiyası müəyyən edilən şəxslər peyvənd vurdurmalı deyillər". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə biologiya elmlər doktoru, Corc Meyson Universitetinin Sistem Biologiyası Məktəbinin professoru Ança Baranova "Sputnik" radiosuna açıqlamasında deyib. Həmçinin, nəzər
27.08.2021 1409 Koronavirus qan dövranı sistemini belə zədələyir
Amerikalı alimlər koronavirusun tənəffüs yolu xəstəliyi olmadığını söyləyib, çünki hər şeydən əvvəl insanın ağciyərləri deyil, damarlar təsirlənir. Kaliforniya Universitetinin alimlərinin sözlərinə görə, koronavirus ilk növbədə qan dövranı sisteminə təsir edir. "COVID-19 xəstələrində tənəffüs problemlərini
04.09.2021 1300 Bu qidalar yaddaş itkisinə səbəb olur - Araşdırma
Yağlı və şəkərli qidalar beyin hüceyrələrinə ciddi ziyan vurur. Bu qidalar yaddaş itkisinə və düşünmə qabiliyyətində zəifliyə səbəb olur. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bu barədə xüsusi xəbərdarlıq ediblər. Qidalanmanın sağlam olmaması birbaşa nevroloji təsirlərlə də özünü göstərir. Beyi
23.08.2021 1483 ŞOK: Uşaqların müalicəsində istifadə olunan dərmanın tərkibində də "patı" var
Son zamanlar dillərdən düşməyən, xüsusilə gənclər arasında yayılan və "patı", "şüşə" adı ilə tanınan metamfetamin digər narkotik vasitələrdən nə ilə fərqlənir? Eyni zamanda "patı"dan asılılığın müalicəsi nə dərəcədə mümkündür?. xəbər verir ki, Bakı Şəhər Narkoloji Mərkəzi
07.09.2021 3113