IPB

Salam, qonaq ( Giriş | Qeydiyat )

> Milli mətbəximiz, Ağzımızın dadı
MaKu
ismarıc 26.07.2008, 20:02
İsmarıc #1


اَشهَدُ اَن لاَ اِلهَ الاّ اللهُ
******

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 4119
Qeydiyyat: 02.07.2008
Şəhər: ๑۩۞۩๑SÜRGÜN๑۩۞۩๑
İstifadəçi №: 473
Təşəkkür ediblər: 5766 dəfə




Buyurun əziz userlərimiz ən qədim yeməklərimizi yad edək!!!


Yeməklər haqqda məlumatlarımızı bölüşək!!!

İsmarıcı redaktə etdi MaKu - 26.07.2008, 20:02


Təşəkkür ediblər:
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
5 səhifə V  < 1 2 3 4 5 >  
Yeni mövzu aç
Cavablar (40 - 59)
MaKu
ismarıc 29.07.2008, 20:21
İsmarıc #41


اَشهَدُ اَن لاَ اِلهَ الاّ اللهُ
******

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 4119
Qeydiyyat: 02.07.2008
Şəhər: ๑۩۞۩๑SÜRGÜN๑۩۞۩๑
İstifadəçi №: 473
Təşəkkür ediblər: 5766 dəfə




Xəmiraşı

Qoyun əti - 163q, buğda unu - 35q, yumurta -1/4 əd., ərinmiş yağ - 10q, ağ lobya - 20q, şərab sirkəsi - 10q, baş soğan - 20q, keşniş - 20q, quru nanə - 1q, istiot, duz.
Qoyun əti qiyməsindən hər pay üçün 5-6 ədəd xırda küftəciklər hazırlanır. Lobya ayrıca bişirilir. Mayasız xəmir 1 mm qalınlığında yayılır, üstünə un töküb 5 sm enində nazin lentlər kəsilib əriştə doğranır. Bulyona əvvəlcə ət küftəcikləri salınıb bişirilir, sonra əriştə və bişmiş lobya qatılıb hazır vəziyyətə gətirilir. Hazır xörəyə doğranmış göyərti, süfrəyə verdikdə isə quru nanə səpilir. Şərab sirkəsi ayrıca verilir.




Qoyun ətindən təbəqəli pirojki

Qoyun əti - 580q, un - 500q, ərinmiş yağ - 15q, kərə yağı - 110q, maya - 15q, yumurta - 1əd., baş soğan - 120q, istiot, duz.
Qoyun ətinin yumşaq hissəsindən qiymə hazırlanıb yağda qızardılır. Qiyməyə yağda qızardılmış soğan, istiot və duz vurulur.Undan mayalı xəmir yoğrulur. Kərə yağının 2/3 hissəsi ilə xəmir təbəqələnir. Təbəqələnmiş xəmir 5mm qalınlığında və 7x7 sm ölçüdə kvadratlara doğranır. Kəsilmiş xəmirin içərisinə qiymə qoyulur, iki əks ucu birləşdirilib üçbucaq formaya salınır. Pirojkilər yağlanmış listlərə yığılıb xəmirin gəlməsi üçün 2 saat istirahətə qoyulur. Pirojkilərin üstunə yumurta sürtülür, qəzdırıcı şkafda 2400 S tempraturda 7-8 dəqiqə müddətində bişirilir.
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
MaKu
ismarıc 29.07.2008, 20:24
İsmarıc #42


اَشهَدُ اَن لاَ اِلهَ الاّ اللهُ
******

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 4119
Qeydiyyat: 02.07.2008
Şəhər: ๑۩۞۩๑SÜRGÜN๑۩۞۩๑
İstifadəçi №: 473
Təşəkkür ediblər: 5766 dəfə




Gürzə

Qoyun əti - 217q, baş soğan - 30q, un - 80q, ərinmiş yağ - 25qr, qatıq - 50q, sarımsaq - 2q, darçın - 0,1q, istiot - 0,1q, duz.
Ətlə soğandan hazırlanmış qiyməyə istiot duz vurulub qızardılır. Undan bərk xəmir yoğrulub 1mm qalınlığında yayılır və bundan diametri 5sm ölçüdə dairələr kəsilir. Xəmir dairələrinin ortasına qiymə qoyulub tikiş yuxarı və bir ucu açıq qalmaq şərtilə bükülür. Hazırlanmış gürzə suda bişirilir, aşsüzəndən süzülür və süfrəyə verildikdə üstünə darçın səpilir yanına sarımsaqlı qatıq qoyulur.




Naxçıvansayağı gürzə

Xammalların miqdarı və hazırlanması qaydası adi gürzədə olduğu kimidir. Ət qiyməsi xəmirin içinə çiy halda qoyulur.




Şəkisayağı gürzə

Qoyun əti - 217q, quyruq - 25q, baş soğan - 30q, un - 80q, şərab sirkəsi və ya abqora - 10q, sarımsaq - 2q, keşniş - 15q, istiot - 0,1q, duz.
Qoyun əti, quyruq və soğandan qiymə hazırlanır. Undan xəmir yoğrulub 1 mm qalınlığında yayılır və bundan diametri 5 sm ölçüdə dairələr kəsilir. Xəmir dairələrinin içərisinə çiy qiymə qoyulub tikişi yuxarı və bir ucu açıq qalmaq şərtilə bükülür. Hazərlanmış gürzə suda və ya bulyonda bişirilir. Süfrəyə bulyonu ilə birlikdə verilərkən üstünə keşniş səpilir, yanına sarımsaqlı sirkə qoyulur.
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
MaKu
ismarıc 29.07.2008, 20:26
İsmarıc #43


اَشهَدُ اَن لاَ اِلهَ الاّ اللهُ
******

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 4119
Qeydiyyat: 02.07.2008
Şəhər: ๑۩۞۩๑SÜRGÜN๑۩۞۩๑
İstifadəçi №: 473
Təşəkkür ediblər: 5766 dəfə




Quymaq

Buğda unu - 40q, ərinmiş yağ - 20q, şəkər - 10q, darçın - 0,2q, duz.
Un yağda açıq qəhvəyi rəng alınca qovrulur. Sonra tavada arasıkəsilmədən qarışdırılmaqla qaynar su əlavə edilir, səthinə yağ çıxınca zəif od üzərində bişirilir. Tavanın dibində qazmaq əmələ gəlir. Quymaq süfrəyə boşqabda verilir, üstüunə qazmaq qoyulur, şəkər və darçın səpilib yağ tökülür. Ev şarəitində qumağa müxtəlif ədviyyə qarışığı qatılır.




Firni

Düyü - 40q, süd - 200q, şəkər tozu - 10q, kərə yağı - 10q, darçın - 0,2q, duz.
Düyü 2-3 saat suda isladılır. Sonra Sudan çıxarılığ qurudulur, həvəngdəstədə döyülür. Qaynayan südə qarışdıra-qarışdıra düyü unu əlavə edilir, şəkər və duz qatılıb bişirilir. Süfrəyə verdikdə üstünə yağ tökülüb şəbəkə şəklində darçın səpilir.
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
MaKu
ismarıc 29.07.2008, 20:29
İsmarıc #44


اَشهَدُ اَن لاَ اِلهَ الاّ اللهُ
******

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 4119
Qeydiyyat: 02.07.2008
Şəhər: ๑۩۞۩๑SÜRGÜN๑۩۞۩๑
İstifadəçi №: 473
Təşəkkür ediblər: 5766 dəfə




Xəşil

Buğda unu - 100q, ərinmiş yağ - 25q, doşab 40q, duz.
Hər paya 150 qram su götürülür, duz qatılır və qaynadıqdan sonra tədricən içinə ələnmiş un vuruluğ qarışdırılır. Qazanın qapağını örtüb 15-20 dəqiqə bişirirlər. Süfrəyə verilən zaman xəşil boşqaba çəkilir, ortasına doşab və qaynadılmış yağ qarışığı tökülür.




Süzmə xingal

Qoyun əti - 165q, buqda unu - 100q, yumurta 1/5 əd., baş soğan - 30q, ərinmiş yağ - 20q, pendir - 15q, qatıq - 50q, sarımsaq - 3q, zəfəran - 0,1q, istiot - 0,1 q, duz.
Qoyun əti 10-15 qramlıq tikələrə doğranır, istiot, duz vurulub soğanla birlikdə qızardılır. Zəfəran şirəsi vurulur və hazır vəziyyətə gətirilir. Xəmiraşı xörəyində olduğu kimi hazırlanmış lavaş 5x5 sm ölçüdə paxlava şəklində doğranır, suda bişirilir, aşsüzəndən süzülür. Süfrəyə verilən zaman süzmə xigalın üstünə yağ tökülür, qoyun ətindən hazırlanmış qiymə qoyulur, yanında sarımsaqlı qatıq və ovulmuş pendir verilir.





Sucuq

Ev şəraitində hazırlanan buğda nişastası və ya qarğıdalı unu - 50q, su - 110q, ərinmiş yağ - 20q, şəkər - 40q, qoz ləpəsi - 40q, zəfəran - 0,1q, duz.
Soyuq suda açılmış bağda nişastası və ya qarğıdalı unu qaynayan suya tökülərək arasıkəsilmədən qarışdırılır, şəkər, yağ və zəfəran şirəsi əlavə edilib hazır vəziyyətə gətirilir. Qoz ləpəsi xırda üyüdülür, yarısı sücüğa qatılır, qalan hissisi isə xörək süfrəyə verilində onun üstünə səplir.
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
Böyük_kişi
ismarıc 27.08.2008, 20:43
İsmarıc #45


Aktiv forumçu
****

Qrup: İstifadəçi
İsmarıc: 387
Qeydiyyat: 24.08.2008
İstifadəçi №: 994
Təşəkkür ediblər: 120 dəfə




Talış mətbəxinə qısaca səyyahət!

Talış zonası Azərbaycanın Cənub zonası da adlandırılır. Bu region öz mətbəxi ilə digər regionlardan çox fərqlənir. Əsasən turşulardan istifadə olunur. Ən məşhur yeməyi isə ləvəngidir.
Resepti ilə sizi tanış edirəm:

Ləvəngi

Lazım olan ərzaqlar:

Qoz- 200-300 qram
Soğan - 4-5 ədəd
Alça turşusu (rub) - 2 xörək qaşığı
Duz, istiot, darçın(ətirli olması üçün)

Ləvəngini hazırlamaq üçün əvvəlcə qozu ət maşınında çəkirsiz. Daha sonra soğanları ət maşınında çəkirsiniz. Soğanı çəkəndən sonra tənzifdən keçirib, suyunu çıxarırsınız. Daha sonra soğanı,çəkilmiş qozu qarışdırıb üzərinə alça turşusunu da əlavə edirsiz. Daha sonra duz, istiot və darçını da əlavə edib yaxşıca qarışdırırsınız. Alınan qarışığı toyuğun, ördəyin, balığın içinə doldurub bişirirsiniz.
Nuş olsun.


Təşəkkür ediblər:
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
Böyük_kişi
ismarıc 27.08.2008, 20:44
İsmarıc #46


Aktiv forumçu
****

Qrup: İstifadəçi
İsmarıc: 387
Qeydiyyat: 24.08.2008
İstifadəçi №: 994
Təşəkkür ediblər: 120 dəfə




Turşu kabab

Lazım olan ərzaqlar:

Ət - 300-500 qram
Cəfəri - 1 dəstə
Soğan - 2-3 ədəd
Ərik qurusu - 200 qram
Alça qurusu - 100 qram
Duz, istiot

Əvvəlcə əti, cəfərini və soğanı birlikdə döyüb, üzərinə duz və istiot töküb qarışdırırıq və küftələr hazırlayırıq (xırda-xırda). Bir qədər cəfərini ayrılıqda narın döyüb suyunu sıxıb saxlayırlar, özünü isə yağ əlavə edilmiş qabda qovura-qovura üzərinə abqora(ərik və alça qurusu) əlavə edirlər. Qovurulmuş cəfərinin üzərinə su tökür, qaynamağa başlayanda isə küftələri əlavə edib, azacıq istidə bişiririk. Əgər küftə bişib, suyu azalıb və yağa düşübsə, cəfərinin suyunu onun üzərinə töküb 1 neçə dəqiqə qaynadırıq.
Turşu kababı plovla yeyirsiz.

Nuş olsun !
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
Böyük_kişi
ismarıc 27.08.2008, 20:44
İsmarıc #47


Aktiv forumçu
****

Qrup: İstifadəçi
İsmarıc: 387
Qeydiyyat: 24.08.2008
İstifadəçi №: 994
Təşəkkür ediblər: 120 dəfə




Fisincan

Lazım olan ərzaqlar:

Toyuq - 1 ədəd
Soğan - 4 -5 ədəd
Nar - 3-4 ədəd
Qara turşu (rub, lavaşa) - 200 qram
Balqabaq - 1 ədəd (balaca olsa daha yaxşıdır)
Duz
Qoz - 300 qram (döyülmüş formada)

Əvvəlcə toyuğun üzərinə 4-5 baş quru soğan, 3-4 dənə yarılmış turş nar, qara turşu, duz, 2-3 dilim boranı qatıb üzərinə su tökürük. Bütün bunların üztünə odda qızardılmış nal və yaxud da dəmir parçası ataraq qaynadırıq. Toyuq bişəndən sonra qazandan toyuğu, soğanı, boranını, dəmiri çıxarırıq. qalan suyu süzür, nar gilələrini isə atırıq. Boranı ilə soğanı birlikdə əzirik. Daha sonra əzilmiş hissəni döyülmüş qozla qarışdırırıq. Sonra da bunları süzdüyümüz su ilə qaynadırırq. Daha sonra alınan qarışığın üzərinə toyuğu da əlavə edib dəmə qoyuruq. Fisincan plovla yeyilir .

Nuş olsun !

Hələlik bu qədər. Davamını istəsəniz, istədiyini yeməyin adını sadəcə qeyd edim, resepti məndən!


Təşəkkür ediblər:
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
Zlata
ismarıc 04.09.2008, 10:45
İsmarıc #48
No Avatar

Əməkdar forumçu
***

Qrup: İstifadəçi
İsmarıc: 32
Qeydiyyat: 04.09.2008
İstifadəçi №: 1069
Təşəkkür ediblər: 0 dəfə




Azerbaycanin milli metbexi de tariximiz kimi zengindir. Gozel dadli yemeklerimiz shirniyyatlarimiz var. Mes. Kufte rzakufte gurze, plov fisincan-plov shuyud plov sebzi plov ele shorgqogalimiz paxlavamiz neye desen deyer.
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
stronger_than_ye...
ismarıc 12.02.2009, 0:26
İsmarıc #49


Aktiv forumçu
****

Qrup: İstifadəçi
İsmarıc: 540
Qeydiyyat: 22.01.2009
Şəhər: Cehennem
İstifadəçi №: 2581
Təşəkkür ediblər: 84 dəfə




Olerem milli mebeximzichin.Yemeylerimizhin burnmun ucu goyneyir.Aydaaa, ash, badimcan dolmasi, chixirtmalar(cuce, lobya), tushkebab, eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
BARSA-1899
ismarıc 02.03.2009, 18:22
İsmarıc #50


Düşüncə ustası
*****

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 1254
Qeydiyyat: 27.11.2008
İstifadəçi №: 1833
Təşəkkür ediblər: 1149 dəfə




Bu ac vaxtımda bu yeməkləri gördüm lap acdım ee.Ancaq zaraftsız bizm mətbəximiz kimi heç bir ölkənin mətbəxi dadlı ola bilməz.Hər bölgənin özünəməxsus yeməkləri var.
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
ayka_18
ismarıc 03.03.2009, 18:27
İsmarıc #51


Aktiv forumçu
****

Qrup: Istifadəçi
İsmarıc: 793
Qeydiyyat: 22.01.2009
Şəhər: BAKI
İstifadəçi №: 2569
Təşəkkür ediblər: 458 dəfə




sağolun e Maku və Böyük kişi bunları mən bilmirəm siz hardan bilirsiz? 122.gif amma doğurdan da bizim yeməklərin yerini heç bir yemək əvəz edə bilməz.
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
_MilaYa_SlaDkaYa...
ismarıc 09.03.2009, 22:14
İsmarıc #52


Qırmızı qalstuklu
*****

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 1382
Qeydiyyat: 22.01.2009
Şəhər: B-A-K-U
İstifadəçi №: 2561
Təşəkkür ediblər: 1121 dəfə




heyif deyil ozumuzun dadli-tamli yemeklerimiz....
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
_L_A_D_Y_
ismarıc 10.04.2009, 10:11
İsmarıc #53


*Gecə Gözlüm*
******

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 3366
Qeydiyyat: 29.01.2009
Şəhər: Sahib olduğum öz kiçicik,lakin çox böyük dünyam
İstifadəçi №: 2715
Təşəkkür ediblər: 3608 dəfə




Doğrudan da Azərbaycan mətbəxi çox zəngin və ləzzətli yeməkləri ilə dünyanı heyrətləndirən mətbəxdir
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
Active
ismarıc 16.04.2009, 0:07
İsmarıc #54


ƒaŋ†a∫γ
*****

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 2478
Qeydiyyat: 05.10.2008
İstifadəçi №: 1278
Təşəkkür ediblər: 3384 dəfə




piti nece yemekdi? hemise maraqli gelib mene!
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
NurGül1
ismarıc 16.04.2009, 0:24
İsmarıc #55


Baş Psixoloq
******

Qrup: Super Moderator
İsmarıc: 4215
Qeydiyyat: 29.11.2008
Şəhər: TOO FAR...
İstifadəçi №: 1846
Təşəkkür ediblər: 5651 dəfə




Sitat(activeƒaŋ†a∫γ @ 16.04.2009, 2:07) *
piti nece yemekdi? hemise maraqli gelib mene!


Yememisiniz?, yoxsa yediyinizcun maraqlidir...?
Wekililer cox qeweng bacarirlar pitini ve mexsusi qabi vardir-1 neferlik, hereye ayrica biwirilir-bildiyim qederiyle terkibinde qoyun eti ve quyrugu, noxud..olur..
Ama men hazir yediyimden icine bawqa ne qatilir bilmirem...Maku tarifini yazar...
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
Active
ismarıc 16.04.2009, 0:48
İsmarıc #56


ƒaŋ†a∫γ
*****

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 2478
Qeydiyyat: 05.10.2008
İstifadəçi №: 1278
Təşəkkür ediblər: 3384 dəfə




yemediyim ucun maraqli gelir. hec gormemisemde. amma deyirsen icinde qoyun eti olur. hec sewmirem qoyun etini
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
NurGül1
ismarıc 16.04.2009, 1:00
İsmarıc #57


Baş Psixoloq
******

Qrup: Super Moderator
İsmarıc: 4215
Qeydiyyat: 29.11.2008
Şəhər: TOO FAR...
İstifadəçi №: 1846
Təşəkkür ediblər: 5651 dəfə




Sitat(activeƒaŋ†a∫γ @ 16.04.2009, 2:48) *
yemediyim ucun maraqli gelir. hec gormemisemde. amma deyirsen icinde qoyun eti olur. hec sewmirem qoyun etini


Nece ? Evlerde <bozbaw> adi ile biwirirlere, bir novu onu xatirladir....
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
myself
ismarıc 16.04.2009, 9:58
İsmarıc #58
No Avatar

Əməkdar forumçu
***

Qrup: İstifadəçi
İsmarıc: 67
Qeydiyyat: 04.03.2009
İstifadəçi №: 3243
Təşəkkür ediblər: 8 dəfə




Milli metbeximiza soz ola bilmaz,aladi hec yerda bela dadli yemaklar olmur birdana bizdadi.sozun duzu ozum canub bolgasindanam an sevdiyim matbaxda ela oraninkidi,yemaklarina soz olmaz
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
BARSA-1899
ismarıc 22.04.2009, 18:12
İsmarıc #59


Düşüncə ustası
*****

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 1254
Qeydiyyat: 27.11.2008
İstifadəçi №: 1833
Təşəkkür ediblər: 1149 dəfə




Azerbaycan metbexi haqqında
Azerbaycan Sherqin zengin tarixe malik en qedim olkelerinden biridir. Azerbaycan milli metbexinin tarixi de ele xalqin tarixi qeder qedimdir. Azerbaycan yemekleri yuksek dad-tam keyfiyyetleri ile dunyada meshhurdur. Onlari bashqalari ile qarishiq salmaq olmaz. Azerbaycan metbexinde salatlarin xususi yeri vardir. Bunlardan "Xezer","Bahar","Azerbaycan","Sheki salati", "toyuq salati", "qara gavali salati" misal gostermek olar. Azerbaycanin shah yemeyi plovdur. Plovun hazirlanmasinin 40-a qeder resepti melumdur. meselen: Dosheme plov, shah plov,qovurma plov,sebzi-qovurma plov, shirin plov,sudlu plov , cigirtma plov ve bir cox plov novleri vardir. Azerbaycan oz dadli kabablari ile de meshhurdur. Azerbaycan kabablari esasen quzu, qush ve baliq etinden bishirilir. basdirma kabab, lule kabab, tike kabab,can etinden kabab, qaraciyer kababi, heveskar kababi,baliq kababi ve s. Bundan bashka Azerbaycan metbexi dolma,(yarpaq dolmasi, kelem dolmasi, badimcan pomidor biber dolmasi) Sheki pitisi, levengi, bozbash, xemirden hazirlanmish yemekler(dushbere, sulu xingal, yarpaq xingal, qutab- et, goyerti ve borani ile hazirlanmish) , sudden ve qatiqdan hazirlanmish yemekler (dovga,sudlu siyiq, ovdux )ve bashqa yemekleri ile de zenginleshmishdir. Azerbaycan yemeklerinin hazirlanmasinda edviyyelerden cox istifade olunur ki bu da yemeklerin daha da dadli olmasini temin edir. Edviyyelerden zeferan, cire, razyana,defne yarpagi, nane, keshnish toxumu, reyhan ,shuyud, ceferi, keklikotu xususile istifade olunur. Azerbaycanda yemeklerin sufreye verilme qaydasinin ozune mexsus xususiyyetleri var: adeten evvelce sufreye cay verilir. Bu gozel adetin ustunluyu orasindadir ki,cay yemek verilene qeder medeni hezme hazirlayir ve xususi ile boyuk qonaqliqlarda adamlar arasinda derhal qarshiliqli unsiyyetin yaranmasina imkan yaradir. Azerbaycanlilar esasen qara-mexmeri cay icirler. Bezen ise caya xususi otlar ve ya edviyyeler qatilir ki, bunlarda caya xususi etir verir.Daha sonra ise sufreye gozel yemekler verilir. Cox zaman nahardan sonra dovga verilir.Bu qidanin yaxshi hezm olunmasina komek edir. Adetimize gore nahar ve sham yemeyi shirniyyatla qurtarmalidir. Azerbaycan shirniyyatlari icerisinde shekerbura, paxlava, Sheki shirniyyatlari, (Sheki paxlavasi,peshveng, tel, qirmabadam) Naxcivan paxlavasi ,Baki qorabiyyesi , Qarabag ketesi, Quba tixmasi, Lenkeran kulcesi, Ordubad ruleti-durmeyi Shamaxi mutekkesi ve bir cox shirniyyatlar oz dadlari ile secilir. Azerbaycan nadir mineral sularla da zengindir."Turshsu","Istisu", "Sirab", "Badamli" ve bashqalari xususi mualicevi ehemiyyetli sufre sulari hesab edilir. Tekce Naxcivanda 140-a qeder mineral su menbeyi vardir. Azerbaycan milli kulinariyasi nesilden- nesle kecerek formalashmish ve zenginleshmishdir. Umid edirem ki, teqdim etdiyim bu yazi oxucularimizda Azerbaycan milli metbexi haqda etrafli tesevvur yaradacaq. 108.gif
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir
selos
ismarıc 22.04.2009, 18:28
İsmarıc #60


* Uğur Böceyi *
*****

Qrup: Forumçu
İsmarıc: 2133
Qeydiyyat: 16.02.2009
Şəhər: ♥ISSIZ ADA♥
İstifadəçi №: 3036
Təşəkkür ediblər: 1831 dəfə




Super milli mətbəximizdən çox xoşum gəlir!
Səhifənin başlanğıcına keçmək
 
+İsmarıcı sitat gətir

5 səhifə V  < 1 2 3 4 5 >
İndiki mövzuya cavabYeni mövzu aç
1 nəfər bu mövzuya baxış edir (qonaq: 1, gizli istifadəçilər: 0)
istifadəçilər: 0

 

Mətn versiyası İndi: 26.10.2014, 4:17
 
 IPB Romantic Style by Fisana