Çayı belə dəmləməyin! - Xərçəng yaradır

Çayı belə dəmləməyin! - Xərçəng yaradır

Gündəlik həyatda ən çox qəbul etdiyimiz içkilərdən biri olan çayın faydaları ilə yanaşı zərərləri də var.

BiG.AZ yenicag.az-a istinadən xəbər verir ki, alimlər çayın müxtəlif qatqı maddələri ilə zənginləşdirildiyini, bu maddələrin isə sağlamlığa ciddi ziyan vurduğunu bildirirlər.

Lakin əsas məsələ çayın növü və tərkibi olmaqla yanaşı, həm də onun necə dəmlənməsidir.

Xalq arasında eşitdiyimiz "Çayı qaynatmazlar" sözü öz təsdiqini tapıb. Belə ki, qaynar su töküldükdən sonra alovun üstünə qoyulan və qaynadılan çay "xərçəng" riskini çoxaldır. Dadı ilə də normal dəmlənmiş çaydan olduqca fərqlənən qaynadılmış çaydan bacardığınız qədər uzaq olmağınız tövsiyə edilir.

Həmçinin, çay dəmləmək üçün istifadə edilən suyun temperaturuna da diqqət etmək lazımdır.

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 050 3422489

f Paylaş
Bölmə: Sağlam ol Oxunub: 1659 Tarix: 07.06.2018



Unvan.az - elanlar sayti
Şərh yazmaq üçün Qeydiyyatdan Keç və ya Sayta daxil ol
Lubaa
Lubaa 18.06.2018
qorxdum caydan


 


Pulsuz elanlar sayti

Azərbaycandan son xəbərlər