Çində əti də saxtalaşdırdılar (fotolar)

Hamımıza məlumdur ki, Çin dünyada hər şeyin saxtasını istehsal edən ən başlıca ölkədir. Çinlilər bu sahədə o qədər inkişaf ediblər ki, hətta əti də saxtalaşdıra bilirlər.

Məsələn, ucuz donuz ətindən və ya daha ucuz toyuq ətindən bahalı mal əti steykləri hazırlayırlar. Və əslində çox adam bilmir ki, bu cür yemək insanlarda xərçəng xəstəliyi riski yaradır.

1 Bütün sirr necə deyərlər "mal əti ekstraktında" yəni Zeng Xiang Ji-dədir. Onun köməyi ilə bir saat ərzində toyuq və ya donuz ətini asanlıqla mal ətinə çevirmək olur.
2. Hefeydə yerləşən çin milli mətbəxinin resepti belədir.
3. Bu paketdəki maddə vasitəsilə donuz ətindən məxsusi iy ləğv edilir.
4. Donuz ətini xüsusi ekstraktda basdırma edirlər.
5. Solda ekstraktlı sousda basdırma edilmiş donuz ətidir, sağda isə əsl donuz əti.
6. Bu da hər iki parça, amma düz 1-1.5 saatlıq hazırlıqdan sonra. Mal əti adı ilə verilən donuz əti ilk baxışdan da mal ətinə oxşayır. O cümlədən ondan mal ətinin iyi gəlir.
7. Budur. Bir az yaradıcılıq və necə deyərlər at üstü yemək hazırdır.
8. Əslində çin həkimləri bildirirlər ki, mal əti ekstraktından tez-tez istifadə etmək insan orqanizminə ziyandır və onkoloji xəstəliklər yarada bilər.
9. Çinlilərin Göyaltı şəhərinə getsəniz ən yaxşısı toyuq əti və ya donuz əti sifariş edin. Niyə saxta mal əti yeyib, üstəlik çox pul ödəyib həm də sağlamlığınızı riskə atasınız?!

Çində əti də saxtalaşdırdılar (fotolar)Çində əti də saxtalaşdırdılar (fotolar)Çində əti də saxtalaşdırdılar (fotolar)Çində əti də saxtalaşdırdılar (fotolar)Çində əti də saxtalaşdırdılar (fotolar)Çində əti də saxtalaşdırdılar (fotolar)Çində əti də saxtalaşdırdılar (fotolar)Çində əti də saxtalaşdırdılar (fotolar)


BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Foto   Baxılıb: 2546   Tarix: 24 yanvar 2013  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş
Ustalar.az ustalar sayti